Ege Postası
Geri

Büyükşehir'de TİS gerginliği devam ediyor: İZSU önünde eylem!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Tüm Bel-Sen ile gerçekleştirilen toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşı sağlanamaması üzerine bir grup memur, İZSU önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.
Büyükşehir'de TİS gerginliği devam ediyor: İZSU önünde eylem!
Haberler / İzmir
23 Temmuz 2024 Salı 14:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Konak Meydanı'ndaki İZSU binası önünde bir araya gelen memurlar adına basın açıklaması yapan Tüm Bel-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Cevdet Keleş, toplu sözleşme görüşmelerinde kazanılmış haklarının korunmasını talep ettiklerini söyledi.

Sendika yönetimine 2 yıl hiç artış olmadan 16 bin 750 lira üzerinden sözleşme yapılmasının teklif edildiğini anlatan Keleş, bunun kabul edilemez olduğunu söyledi.

Toplu sözleşme konusunda muhataplarının İzmir Büyükşehir Belediyesi olduğunu ve tıkanan sözleşmeyi çözüme ulaştırmak için Cemil Tugay'ın diyalog kanallarını açmasını yerinde ve olumu bir adım olarak değerlendirdiklerini belirterek, 2 yıl boyunca artış yapılmadan sözleşme yapma teklifinin adil olmadığını, bu süreler içinde memur maaşlarına gelen artışların yansıtılması gerektiğini kaydetti.

Keleş, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile sendikamız arasında, mevcut kazanımları koruyarak imzalanacak olan bir sözleşme emekçileri zengin etmeyecek, ayakta kalmaları için can suyu olacaktır." dedi.

Grup, açıklama sonrası dağıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası