Ege Postası
Geri

Bakanlık müfettişleri İzmir’de.... Büyükşehir’e Tarkan soruşturması

İçişleri bakanlığı müfettişleri, Tarkan konseriyle ilgili İzmir’e geldi. Müfettişler Tarkan konseriyle ilgili bilgi ve belgeleri ilgili daire başkanlıklarından istedikleri öğrenildi.
Bakanlık müfettişleri İzmir’de.... Büyükşehir’e Tarkan soruşturması
Haberler / İzmir
23 Temmuz 2024 Salı 12:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gündeme bakış'ın haberine göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şehrin kurtuluşun 100’üncü yıldönümü olan 9 Eylül 2022 günü düzenlediği etkinlikte Türkün Gündoğdu Meydanı’nda sahneye çıkmış ve milyonlar tarafından izlenmişti.

ELEŞTİRİ KONUSU

Tarkan konseri uzun süre tartışma konusu olmuştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Tunç Soyer, eleştirilere şöyle yanıt vermişti:

“Ülkemizin düşman işgalinden kurtuluşunu büyük bir coşkuyla kutladığımız Tarkan konserinin; lojistik, ses, ışık, sahne ve sanatçı kaşesi için ödediğimiz toplam miktar 14 milyon liradır. Bu organizasyon için elde ettiğimiz toplam sponsorluk geliri ise 11 milyon 700 bin liradır. Tarkan, kendisine sanatçı kaşesi olarak ödenen 3 milyon 500 bin lirayı dayanışma amaçlı 4 farklı sivil toplum kuruluşuna bağışlamıştır. 7’den 70’e tüm İzmir’i kenetleyen tarihi kutlamamıza gölge düşürmek isteyenler bilsinler ki; sadece o gün kent ekonomisine 100 milyon liranın üzerinde bir ticaret hacmi kazandıran konser, rakamlarla ifade edilebileceklerden çok daha fazla bir değer yaratarak milyonların kucaklaşmasına ve ülkenin geleceğine dair umutların büyütülüp yayılmasına vesile olmuştur”

SAYIŞTAY RAPORUNDA YER ALDI

Sayıştay’ın geçtiğimiz yılki raporunda Tarkan konseriyle ilgili eleştirilere yer verilmişti.

MÜFETTİŞLER BELEDİYEDE!

Gündeme Bakış’ın edindiği bilgiye göre; Tarkan konseriyle ilgili İçişleri Bakanlığı müfettişleri Büyükşehir Belediyesi’ne geldi. Müfettişler ilgili daire başkanlıklarından ve İZFAŞ’tan Tarkan konseriyle ilgili bilgi ve belgeleri istedi.

Bakanlık müfettişlerinin bir şikayet üzerine kente geldikleri iddia edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası