Ege Postası
Geri

İzmir'de kuraklığın fotoğrafı çekildi: Tahtalı için kırmızı alarm!

Tahtalı Barajı’ndaki su seviyesinin düşmesini değerlendiren Prof. Dr. Doğan Yaşar, “Acil önlem alınmalı ve suda tasarruf tedbirleri uygulanmalı” dedi.
İzmir'de kuraklığın fotoğrafı çekildi: Tahtalı için kırmızı alarm!
Haberler / İzmir
23 Temmuz 2024 Salı 15:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir'in su ihtiyacının büyük bir kısmını karşılayan Tahtalı Barajı'nın doluluk seviyesi yeterli yağışların olmaması sebebiyle S.O.S. veriyor.

İZSU verilerine göre, Tahtalı Barajı'nda geçtiğimiz yılın Temmuz ayında 37,55 olan doluluk oranı, bu yıl aynı dönemde yüzde 24,65'e düştü.

UZMANLAR sonbaharda bu oranın yüzde 12'lere kadar düşeceğini belirtirken, barajdaki su seviyesiyle ilgili vahim bir görüntü de ortaya çıktı. Barajın dolu olduğu zamanlarda neredeyse suyun içinde kalan eski minarenin, bugünlerde suyun tamamen dışında kalması kuraklığın boyutunu gösterdi.

Tahtalı Barajı'ndaki su seviyesinin düşmesini değerlendiren Prof. Dr. Doğan Yaşar, "Acil önlem alınmalı ve suda tasarruf tedbirleri uygulanmalı" dedi. (Yeni Asır) 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası