Ege Postası
Geri

Safranbolu havasını 5 TL'ye Ankara'da satışa çıkardılar (Özel)

Karabüklü iki üniversite öğrencisi, ilin tarihi evleriyle ünlü turistik ilçesi Safranbolu'nun havasını konserve kutulara doldurup, Ankara'da satmaya başladı.         Grafik tasarımı okuyan Özkan Karagöz...
Safranbolu havasını 5 TL'ye Ankara'da satışa çıkardılar (Özel)
Haberler / Güncel
27 Nisan 2013 Cumartesi 16:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Karabüklü iki üniversite öğrencisi, ilin tarihi evleriyle ünlü turistik ilçesi Safranbolu'nun havasını konserve kutulara doldurup, Ankara'da satmaya başladı.

        Grafik tasarımı okuyan Özkan Karagöz ve Cem Akyürek isimli gençler, Karabük'ün temiz havasını ilk etapta 200 adet konserve kutusuna doldurup, 5 liradan vatandaşların ilgisine sundu.

        Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Karabük Günleri etkinliğinde stant açan öğrenciler, doğduğu yerlere özlem çekenlere memleket havası teneffüs ettirmek amacıyla böyle bir iş yaptıklarını söyledi. Girişimci gençler, üzerinde tarihi konakların resimleri bulunan teneke kutulara, Safranbolu'daki bir tesiste yörenin temiz havasını doldurduklarını ve Başkent'te satışa sunduklarını dile getirdi.

        Bu arada merak edip standı ziyaret edenler ise kutularda ne olduğunu sorduklarında aldıkları 'Karabük havası' cevabı karşısında şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Gençler, satışların istedikleri seviyede olmadığını belirterek, memleket havasını özleyenleri stantlarına davet etti.

        Daha öce de Karslı bir vatandaş, gurbetteki hemşehrilerine özlemlerini gidermeleri için kargo ile Kars havası gönderebileceğini ilan etmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası