Ege Postası
Geri

Sağlıkta üniversite – Belediye işbirliği

Narlıdere Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi Başhekimliği ortaklaşa işbirliği ile gerçekleştirecekleri ‘Evde Bakım Hizmeti’ projesini hayata geçirdi.
Sağlıkta üniversite – Belediye işbirliği
Haberler / Yerel Yönetimler
6 Kasım 2013 Çarşamba 14:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Narlıdere Belediyesinde gerçekleştirilen protokol imza törenine Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Refik Mas, Başhekim yardımcısı Prof. Dr. Ataç Sönmez, Başhekim yardımcısı Prof. Dr. Selim Karabekir, Pakize Ateş kadın Danışma Merkezi müdürü Semra Pektopal ve evde bakım hizmetine gönüllü olarak katılan 35 Narlıdere’li kadın katıldı.
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi Başhekimliği ile Narlıdere Belediyesi, ilçede hastaneye geliş gidiş konusunda zorluk yaşayan hastaların evlerinde kontrollerinin yapılmasını sağlamak amacıyla “Gezici Sağlık Birimi” ve “ Evde Bakım Hizmeti” uygulamasını başlatıyor. Pakize Ateş Kadın Danışma Merkezi’ne bağlı 35 gönüllü kadının ilçedeki sağlık hizmetine ihtiyaç duyan hastaları tespiti ile başlayacak olan süreç, Başhekim Prof. Dr. Mehmet Refik Mas önderliğinde; bir hekim, bir hemşire ve görevli sekreterden oluşan Gezici Sağlık Biriminin tespit edilen hastaları kaliteli sağlık hizmetine ulaşmasına sağlaması ile devam edecek.

Belediye’den Üniversiteye tam destek
Narlıdere Belediye başkanlık makamında gerçekleştirilen protokol imza töreninde bir konuşma yapan başkan Batur, “Gezici Sağlık Birimi” ve “ Evde Bakım Hizmeti” projelerini uygulamak için Narlıdere’yi tercih ettikleri için Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Refik Mas ve ekibine teşekkür etti. Bu tarz projelerin çok önemli olduğunu hatırlatan Batur “Türkiye’nin birçok bölgesinde olduğu gibi Narlıdere’mizde de sağlık hizmeti için hastaneye ulaşmada sorunlar yaşayan veya evinden çıkmayacak durumda olan hastalarımız mevcut. Biz elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz fakat Dokuz Eylül Üniversitesi hastanemizin bu konuda oluşturdukları proje hayati bir önem taşıyor. Bugün burada atacağımız imzalarla bu güzel proje başlayacak ama daha önemlisi sağlıklı bir şekilde uygulamaya devam edilmesi, sürdürülebilmesidir. Biz belediye ve gönüllü kadınlarımız ile birlikte üzerimize düşen görevi yerine getirmeye hazırız. Bizim görevimiz, gerçek anlamda sağlık hizmetine ihtiyaç duyan hastaları yerinde tespit ederek üniversitemize bildirmek. Ben şimdiden bu sosyal projeye destek veren gönüllü kadınlarımıza, Başhekimimiz Prof. Dr. Mehmet Refik Mas ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.
Sağlık hizmeti evlere gelecek
“Gezici Sağlık Birimi” projesi imza töreni öncesinde bir konuşma gerçekleştiren Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Refik Mas, Dokuz Eylül Üniversitesi ‘poliklinik hizmetlerini, ihtiyaç sahibi hastaların evlerine götürebilir miyiz '’ diyerek yola çıktıklarını belirterek, sağlık bakanlığının evde bakım konusunda bir politikası olduğunu ve Üniversitelerin de bunun içinde olması gerektiğini söyledi. Mas “DEÜ Hastanesi’nde yatarak tedavi görerek taburcu olan insanları tabii ki üniversitenin takip etmesi gerekir. Aynı zamanda yaşlı ve hastaneye geliş gidişlerinde sorun yaşayan hastalar için bu projenin uygulanmasının inanılmaz bir kolaylık getireceğini düşünüyorum. Tabi bu projenin başarıya ulaşabilmesi için sürdürülebilir olması gerekiyor. Ben Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi Başhekimi olarak kendi tarafım adına bu projeyi sonuna kadar sürdüreceğimizi çok rahatlıkla söyleyebilirim” dedi.
Nasıl olacak, kimler yararlanacak
DEÜ Hastanesi’nde yatarak tedavi görerek taburcu olan ancak daha sonra hastaneye geliş gidişlerinde sorun yaşayan hastalara kolaylık sağlamayı hedefleyen proje için Başhekim Prof. Dr. Mehmet Refik Mas önderliğinde; bir hekim, bir hemşire ve görevli sekreterden oluşan “Gezici Sağlık Birimi” hizmet vermeye başlayacak. Narlıdere Belediyesi’nin ilgili birimlerinin, sağlık hizmetine ulaşmada sıkıntı çeken hastaların adreslerini belirleyeceği ve bu adreslere ulaşım konusunda koordinasyonu sağlayacağı “Gezici Sağlık Birimi” uygulamasına ağırlıklı olarak 65 yaş ve üzerindeki kronik ve uzun süreli bakım gerektiren yaşlı hastaların yanı sıra yaş sınırı olmadan kronik bir hastalığı olan ve evde bakım hizmetine ihtiyaç duyan herkese verilecek. DEÜ Hastanesi sağlık ekipleri tarafından hastanın durumu değerlendirilerek hastanın durumuna göre evde veya hastanede tedavi yapılmasına karar verilecek. Narlıdere Belediyesi tarafından hastanın DEÜ Hastanesine sevki sağlanacak. Bu hizmetten yararlanmayı isteyenlerin sosyal güvencence kapsamında olması gerekecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası