Ege Postası
Geri

Şanlıurfa’da kültür günleri başladı

Şanlıurfa’da kültür günleri etkinliği konserle başladı. Etkinliğin açılışına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de katıldı. Çelik, Anadolu topraklarındaki medeniyet zenginliklerine dikkat çekti. Şanlıurfa Kültür Günleri...
Şanlıurfa’da kültür günleri başladı
Haberler / Kültür - Sanat
11 Mayıs 2013 Cumartesi 16:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Şanlıurfa’da kültür günleri etkinliği konserle başladı. Etkinliğin açılışına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de katıldı. Çelik, Anadolu topraklarındaki medeniyet zenginliklerine dikkat çekti.

Şanlıurfa Kültür Günleri Şöleni, Kaynak Kültür Yayın Grubu ve Gap Eğitim Gönüllüleri organizesinde Sanatçı Gökhan Gökmen’in konseri ile başladı. Şölenin açılışına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de katıldı. Çelik, açılışta yaptığı konuşmada, kentin sadece Türkiye'de değil dünyada da ön plana çıkmaya başladığını söyledi. Şehre gelenlerin 'zaman tünelinde yolculuk' yaptığını ifade eden Çelik, Şanlıurfa’nın tarih ve mozaikler şehri olduğunu kaydetti. Anadolu coğrafyasının zengin tarih ve kültürü barındırdığını dile getiren Bakan çelik, bu coğrafyayı açık hava müzesine benzetti, Şanlıurfa’nın ise bu coğrafyada çok önemli bir yerinin olduğunu kaydetti. Geçmişe dönük yeni ortaya çıkan değerlerle Şanlıurfa’nın önem kazandığını dile getiren Çelik, son zamanlarda gün yüzüne çıkan ve dünyanın gündeminde yer alan tarihi mekanlara dikkat çekti.

‘Gez dünyayı' deyiminin eksik söylendiğini dile getiren Çelik, şöyle devam etti: “Bence 'gez dünyayı gör Urfa'yı' olması gerekiyor. 'Gez dünyayı gör Urfa'yı' noktasına gelmemiz için yapmamız gerekenler var. Değerlerimizi milletimize ve dünyaya anlatmak konusunda geç kalmışız. Bunun için atılması gereken adımlardan bir tanesi bu etkinlikleri yaygınlaştırmak. İkincisi bu etkinliklerden dolayı Şanlıurfa'ya teşrif edecek olan bütün dünya insanına da ev sahipliği yapabilecek altyapı hizmetlerini gerçekleştirmek. Çünkü otellere ve altyapı hizmetlerine ihtiyacımız var.”

“BU KARDEŞLERİMİZİN HEDEFİ HER ZAMAN BÜYÜK OLDU”

Organizasyonu gerçekleştiren ve destek veren gönüllü kuruluşlara övgü yağdıran Bakan Çelik şu ifadelere yer verdi: “Kültür günleri güzel bir teşebbüstür. Zaten bunu gerçekleştiren kardeşlerimiz inanıyorum ki o büyük hedefi yakalama konusunda büyük gayret içerisindeler. Zaten bu organizasyonu gerçekleştirenler hiçbir zaman küçük düşünenler olmadı. Her zaman 7 milyar insanı düşündüler. 7 milyar insanın eğitimini, huzurunu, kalkınmasını, gelişmesini düşündüler. İşte buradan da bir ışık yakılıyor.”

Konuşmaların ardından organizasyona destek veren işadamı ve STK’lara plaket verildi. Plaket töreninin ardından Bakan Faruk Çelik ve beraberindekiler ‘Kutsal Emanetler’ sergisinin ve kermesinin açılışını gerçekleştirdi. Sergiyi gezen Bakan Çelik daha sonra kermes için hazırlanan yemeklerden yedi, kermese yardımda bulundu. İki gün sürecek kültür günleri etkinliği konser, tiyatro, konferans ve çeşitli aktivitelerle devam edecek.

ÇELİK, KÜLTÜR MERKEZİNİ AÇTI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, daha sonra Karaköprü beldesinde Çağlayan Okulları tarafından yapılan kültür merkezinin açılışını yaptı. Çelik, burada yaptığı konuşmada önemli bir boşluğun kapatıldığını söyledi. Kültür merkezinin ihtiyaçlara cevap verebilecek şekilde yapıldığını aktaran Çelik, yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Çağlayan okulları yöneticilerine seslenen Çelik, “Bu ihtiyacı görüyor, ama yeni ihtiyaçlar ve aynı dayanışma ile yeni ihtiyaçları da gidereceğinize inanıyorum. Sizler dünyada, Türkiye’de çok şeyler yapıyorsunuz Şanlıurfa’yı da öne çıkarmak için gayret gösteriyorsunuz.” diyerek hayırlı olması temennisinde bulundu.

Çağlayan Okulları Genel Müdürü Taner Hafızoğlu ise her an yeni eserler ortaya koymak için çalışmalarını yürüttüklerini söyledi. Şanlıurfa’da eğitim alanında yaptıkları yenilikleri açıklayan Hafızoğlu, uluslar arası diploma programı ve zenginleştirilmiş eğitim modellerinin Şanlıurfa’da ilk defa Çağlayan Okulları'nda uygulanmaya başlandığını sözlerine ekledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası