Ege Postası
Geri

Savcı, taraftar cinayetinde tahrik indirimi istedi

Mecidiyeköy’de 2 Eylül 2012 tarihindeki Galatasaray- Bursaspor maçını izlemeye giden Uğur Fakıllı’nın bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin üç sanıklı davada, savcı mütalaasını açıkladı. Savcı, iddianamede hakkında müebbet hapis...
Savcı, taraftar cinayetinde tahrik indirimi istedi
Haberler / Güncel
22 Ağustos 2013 Perşembe 16:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mecidiyeköy’de 2 Eylül 2012 tarihindeki Galatasaray- Bursaspor maçını izlemeye giden Uğur Fakıllı’nın bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin üç sanıklı davada, savcı mütalaasını açıkladı. Savcı, iddianamede hakkında müebbet hapis cezası istenen tutuklu sanık Muhammed Yakup İtmiş için, olay sırasında haksız tahrik bulunduğunu gerekçe gösterek indirim yapılmasını ve 18 yıl hapis cezası verilmesini istedi.

İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen taraftar cinayeti davasının duruşmasında tutuklu sanık Muhammed Yakup İtmiş ile tutuksuz sanıklar Uğur Yavuz ve Murat Çelikbaş hazır bulundu. Ayrıca olay sırasında ölen Uğur Fakıllı’nın ailesi de duruşmaya katıldı. Tanık Bektaş Yıldız, kavganın ne şekilde başladığını ve kimin başlattığını görmediğini ve vuran kişinin bıçağı yerden değil, arka cebinden çıkardığını anlattı.

Tanık ifadesinin ardından Cumhuriyet Savcısı Nazmi Yelkenci, esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Galatasaray-Bursaspor maçının görüleceği gün Uğur Fakıllı’nın arkadaşlarıyla buluşarak Mecidiyeköy’e geldiklerini belirten savcı Yelkenci, burada sanıklarla karşılaştıkları ve Şişli Metro İstasyonu’na doğru marşlar söyleyerek yürüdüklerini anlattı. İddianamede, üzerinde Real Madrid takımının forması bulunan sanıklardan Muhammed Yakup İtmiş’i forma renginden dolayı Fenerbahçeli zanneden maktül Uğur Fakıllı'nın, sanığa 'Pis Fenerbahçeli' demesi üzerine aralarında gerginlik başladığı belirtildi. Tartışma esnasında maktul Uğur Fakıllı cebinden çıkardığı bıçakla Murat Çelikbaş’ın üzerine yürüdüğü, bunun üzerine Muhammed Yakup İtmiş'in de üzerinde bulunan bıçakla Fakıllı’ya saldırdığı anlatıldı. Savcı, Muhammed Yakup İtmiş’in 'Haksız tahrik altında kasten insan öldürme' suçunu işlediği gerekçesiyle 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi. Savcı Yelkenci, tutuksuz sanıklar Uğur Yavuz ve Murat Çelikbaş’ın ise kasten insan öldürme suçuna yardım etme iradesiyle hareket ettiklerine ilişkin yeterli delil olmadığından beraatlerine karar verilmesi talep etti.

'BAŞKA UĞUR'LAR DA ÖLDÜ, ÖLÜYOR'

Uğur Fakıllı'nın babası İsmail Fakılı, adliye çıkışında avukatıyla bir süre konuştuktan sonra basın açıklaması yaptı. Fakılı, "Bunlar sadece benim çocuğumu öldürdü zannedilmesin. Bakın arkasında üç tane sabıkası var. Uyuşturucu ve silahla adam yaralama. Düşünün, belki bıçağı bugün benim çocuğum yemiş olabilir ama uyuşturucudan da başka ailelerin çocukları, başka Uğur'lar öldü veya da ölüyor." şeklinde konuştu.

Baba İsmail Fakıllı, "Sanık, 'Benim üzerimde Real Madrid forması vardı. Üzerindeki armayı Fenerbahçe arması zannetti' diyor. Oysa iki armanın birbiriyle alakası yok. Fenerbahçe kulübü alınmasın. Bu caniler Galatasaray taraftarıdır. Fakat o gün bizim çocuğumuzla giden gruba dahil değildirler." ifadesini kullandı.

İsmail Fakıllı, "Benim çocuğum gitti. Şimdi 20 yaşındaki çocuk toprak oldu. Toprağın altında. Allah kimseye vermesin. Diğer yetkililerden yardım etmek, bizim yanımızda olmak isteyen varsa buyursunlar. Herkese kapımız açık. Onlardan da yardım bekliyorum. Çünkü bu yenilir yutulur, sineye çekilir, zamanla unutulur bir olay değil. Bir evin bir çocuğuydu. Sporla bu kadar alakalıydı. Gecmişe dayalı hiçbir adli, kanuna dayalı hiçbir kaydı yoktur. Devletle bir tek işi oldu. O da askerlik muayenesidir. Öbür tarafa dönüp bakıyorsunuz. Her üçünün de ayrı ayrı, birinin ev ve iş yerinden hırsızlık, birisinin uyuşturucu, silah. Bunlar çetedir. Niye hala bunlara çete denilemedi, bunları da bilmiyorum. Sözde 'Yerden bıçak buldum' diyor. Oysa bugün gelen tanık, 'Direk cebinden çıkardı ve vurdu' diye söyledi. Olay Mecidiyeköy Meydanında oldu, Orada yüzlerce insan var. Metrobüsün iniş çıkış anını görüyorsunuz. Burada yüzlerce insanın içerisinde hiç tereddüt etmeden direk çocuğun kalbine bıçağı vuruyorsa, zaten tanıklardan birisi ve sanıklardan birisi olayın 20 saniye içinde bittiğini söyledi. Bu bir saldırıdır. Zaten insan kendini nasıl koruyabilsin. Kalbine bıçağı yiyince de gerisini düşünemiyorum." diye konuştu.

ANNEANNE; "BIÇAKLADIKTAN SONRA BİR DE YUMRUK ATMIŞ"
Bu sırada ölen Uğur Fakıllı'nın anneannesi Hanife Coşkun ise "Çocuğum kalbine bıçağı yiyip yere düşünce saldıran kişi bir de üstüne yumruk atıyor." diyerek güvenlik kamera görüntülerinden elhde ettikleri ve sanığın yumruk attığı anı gösteren fotoğrafı basın mensuplarına gösterdi.

Baba İsmail Fakıllı, "Bizim durumumuzda olanlara Allah sabır versin." dedi. Baba Fakalı, bugün görülen duruşmada savcı tarafından mütalaa verildiğini belirterek "Savcı, iki sanık hakkında beraat kararı verilmesini istedi. Buna kesinlikle katılmıyorum." diyerek mütalaanın bazı yerlerine katılmadıklarını söyledi.

BABA FAKILLI; "ÖLDÜRMEK İÇİN SEBEP BUYSA BENİM DAHA BÜYÜK SEBEBİM VAR"
Fakıllı, "Sanık, üzerimdeki formayı Fener forması sanarak bundan dolayı pis Fenerli dedi diyor. Sen üç kişisin. Sen üç kişisin. Bunu rahatlıkla dövebilirsin. Yazık günahtır. Hani şimdi sebep buysa o zaman benim daha büyük bir sebebim var şimdi." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası