Ege Postası
Geri

TİKA ile Moldova arasında sağlık alanındaki işbirliği devam ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA), sağlık altyapısının yetersizliği nedeniyle büyük sıkıntılar yaşayan Moldova halkına destekleri devam ediyor. Bu çerçevede, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı...
TİKA ile Moldova arasında sağlık alanındaki işbirliği devam ediyor
Haberler / Güncel
22 Ağustos 2013 Perşembe 15:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA), sağlık altyapısının yetersizliği nedeniyle büyük sıkıntılar yaşayan Moldova halkına destekleri devam ediyor. Bu çerçevede, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Moldova Cumhuriyeti Gökoğuz Özerk Bölgesi’nde bulunan ve sağlık ekipmanı konusunda yaşadıkları eksiklik nedeniyle acil ihtiyacı olan hastalara hizmet vermekte zorlanan Gurfinkel Komrat Bölge Hastanesi’ne, portatif solunum cihazı temin edildi.

Moldova genelindeki TİKA projelerinin daha etkin bir şekilde planlanması ve ortak işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla Moldova Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Andrei Usatı ile TİKA yetkilileri arasında bir görüşme gerçekleştirildi. Görüşmede, Gagauzya Özerk Bölgesi dahil olmak üzere Moldova genelindeki sağlık sorunları ele alınarak, Moldova halkının ihtiyaçları doğrultusunda sağlık alanında gerçekleştirilebilecek projeler olanakları hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Söz konusu görüşmenin ardından Moldova Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Usatı’nın refakatinde, Moldova’da tek olan ve ülke genelindeki Lösemi hastalarına hizmet veren Kişinev Onkoloji Merkezi Hematoloji Bölümü’nün mevcut durumu, TİKA yetkilileri tarafından yerinde incelendi. Moldova Sağlık altyapısının geliştirilmesi amacıyla öncelikli olarak kapasite artırımına yönelik projelere ağırlık veriliyor. TİKA sağlık projeleri kapsamında, Türkiye’de düzenlenmekte olan konferans ve seminerlere Moldova’dan katılan sağlık personellerinin sayısı her geçen gün artıyor. Buna ilaveten, Türkiye’deki sağlık kurumlarında Moldovalı sağlık personeline yönelik eğitim ve staj programları planlanıyor.

Bu bağlamda, Gökoğuz Özerk Bölgesi’nde bulunan Gurfinkel Komrat Bölge Hastanesi’nin mevcut tek solunum cihazlarının, tedavi bekleyen hastalar için yetersiz kalmasından dolayı bilhassa acil durumlarda yaşadıkları zorluklar TİKA tarafından yerinde tespit edildi. TİKA tarafından, ivedilikle ihtiyaç duyulan solunum cihazının temini yapılarak yetkililere teslim edildi.

Gurfinkel Komrat Bölge Hastanesi Başhekimi Elena Novak, hastaneleri için TİKA desteklerinin büyük önem ifade ettiğini vurgulayarak, teşekkürlerini iletti. Aynı zamanda söz konusu hastanenin Sovyetler zamanında inşa edilmiş olması nedeniyle günümüz şartlarına uygun şekilde yenilenmesi için yeniden projelendirme çalışmaları TİKA tarafından yürütülüyor.



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası