Ege Postası
Geri

Av yasağı 1 eylülde kalkıyor, balıkçılar bereketli bir sezon bekliyor

Balık avı yasağı 31 Ağustos'ta sona eriyor. Ağlarını ve teknelerini yeni av sezonuna hazırlayan balıkçıları, avlanma heyecanı sardı. Bereketli bir sezon geçirmeyi umut eden balıkçılar, özellikle palamut ve lüferin bol olacağını ifade...
Av yasağı 1 eylülde kalkıyor, balıkçılar bereketli bir sezon bekliyor
Haberler / Güncel
22 Ağustos 2013 Perşembe 15:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Balık avı yasağı 31 Ağustos'ta sona eriyor. Ağlarını ve teknelerini yeni av sezonuna hazırlayan balıkçıları, avlanma heyecanı sardı. Bereketli bir sezon geçirmeyi umut eden balıkçılar, özellikle palamut ve lüferin bol olacağını ifade ediyorlar.

Sakarya'nın Karadeniz sahilindeki ilçesi Karasu'da balıkçılar, av sezonuna az bir zaman kala hazırlıklarını sürdürüyor. Karasu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Sezer, bereketli bir sezon beklediklerini belirterek, "Balıkçılar ümitli şekilde sezona hazırlanıyorlar. Teknelerini ve ağlarını hazırlıyorlar. 1 Eylül'de fırtına olmazsa balıkçılarımız ağlarını denize atacak." dedi.

Göstergelerin, bu yıl palamut ve lüferin bol olacağına işaret ettiğini kaydeden Sezer, "Palamut kendini gösterdi.15 Ağustos'ta çapari avcılığı açıldı. Balık mükemmel. Çinekop da var. Çinekop eylül ve ekime kadar lüfere döner. Bu yıl veriler çok iyi. Vatandaşımız ucuz balık yiyecek. Bu yıl balık geçen seneye göre çok daha iyi olacak. Bu düşüncedeyiz. Ancak herşey havaların güzel olmasına bağlı. Fırtına olmazsa balık çok iyi olacak kanaatindeyiz. Balığı engelleyen en büyük unsur fırtına." diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası