Ege Postası
Geri

22 yıl sonra şehit arkadaşlarını ziyaret ettiler

Şırnak’ta vatani görevini yaparken şehit olan Çağlayanceritli asker, silah arkadaşları tarafından 22 yıl sonra mezarı başında anıldı.Şırnak ili Cizre ilçesi Çağlayan köyünde, 3 Haziran 1991'de su ikmali yaparken teröristlerce pusuya...
22 yıl sonra şehit arkadaşlarını ziyaret ettiler
Haberler / Güncel
22 Ağustos 2013 Perşembe 15:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Şırnak’ta vatani görevini yaparken şehit olan Çağlayanceritli asker, silah arkadaşları tarafından 22 yıl sonra mezarı başında anıldı.

Şırnak ili Cizre ilçesi Çağlayan köyünde, 3 Haziran 1991'de su ikmali yaparken teröristlerce pusuya düşürülerek şehit edilen P. Onbaşı Ahmet Yiğit’in mezarını silah arkadaşları ziyaret etti. Aynı timde görev yapan Konyalı Er Arif Yıldırır, Sakaryalı Er Nazmi Karagöz, Zonguldaklı Er Ramazan Karakök, uzun yıllar aradığı ama ulaşamadığı şehit arkadaşlarının ismini, Çağlayancerit Kaymakamlığı'nın 2013 yılında kendi sitesinde yaptığı şehit ziyareti haberi ile görünce, Çağlayancerit ilçesine gelerek şehit Ahmet Yiğit’in mezarı başında dua etti.

Şehit askerin ailelerine uzun zamandır ulaşmaya çalıştıklarını belirten Karagöz, 18 martta kaymakamlık sitesinde çıkan haber üzerine kaymakamlık ile irtibata geçerek şehit ailesine ulaştıklarını belirtti. Karagöz, "Allah, bir daha o günleri kimseye yaşatmasın. Hayatınız tek bir kurşuna bağlı askerde iken terörün ne demek olduğunu arkadaşınız şehit olduğunda ancak anlarsınız." dedi. Yumaklıcerit Belde Belediye Başkanı Murat Ceyhan, şehit ailesine ve misafirlerle ilgilenerek, belediye olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını belirtti. 3 gazi arkadaş, diğer illerde bulunan asker arkadaşlarını ve ailelerini de ziyaret etmek için ayrıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası