Ege Postası
Geri

Seçimi kaybeden AK Parti iftar çadırını açmadı

İstanbul Sancaktepe'de AK Parti seçimi kaybetmesinin ardından belediyenin iftar çadırı açılmadı. Sancaktepe’de seçmen AK Parti’ye tepkisini, CHP’yi başa getirerek koydu. CHP ilçede yüzde 50’nin üzerinde oy aldı.
Seçimi kaybeden AK Parti iftar çadırını açmadı
Haberler / Politika
2 Nisan 2024 Salı 10:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Medyascope’un haberine göre AK Parti’nin yönetimindeki Sancaktepe’de Ramazan çadırı, CHP’nin seçimleri kazanmasının ardından açılmadı. Kazanması durumunda kadınlara altın dağıtmayı vaadeden Başkan Şeyma Döğücü’nün yenilgi ardından iftar çadırını açmamasına vatandaşlar tepki göstererek “Oylar bitti, çadır gitti. Geri dönenler oldu, henüz devir teslim töreni olmadı, devam ettirebilirlerdi" dedi.

Sancaktepe hakkında

Sancaktepe’nin güneyinde Kartal, güneybatısında Maltepe, batısında Ataşehir ve Ümraniye, kuzeyinde Çekmeköy, doğusunda Pendik ve Sultanbeyli ilçeleri bulunuyor.

62 kilometrekarelik alana sahip ilçenin 19 mahallesi var yaklaşık 410 bin kişilik bir nüfusa sahip. Kurtköy Sabiha Gökçen Havalimanı'na olan bağlantıları, TEM otoyolu ve TEM-Kartal bağlantı yolu ilçeden geçtiği için stratejik bir konumu var.

CHP’nin yüzde 50.4 Aldığı 2024 seçimlerinde AK Parti’nin oyu 41.4 oldu. AK Parti 2019 Yerel Seçimleri’nde yüzde 49.8; 2014’te 49.1; 2009’da yüzde 39.9 ile belediyeyi kazanmıştı. CHP’nin oyları ise 2019’da 47.2; 2014’te 34.8; 2009’da 30.2 oldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası