Ege Postası
Geri

Seda Kaya Ösen'den 'kadın aday' vurgusu: Yer açmazsanız ortalıkta gezinirsiniz

DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen kadın adaylarının İzmir'de artacağına vurgu yaparak, "Biz de cinsiyet kotası var. Teşkilatlarda kadın olunca otomatikman çok fazla aday bulabiliyorsunuz. En başta kadınlara daha fazla yer açarsanız daha çok kadını kolaylıkla gösterebilirsiniz. Diğer türlü ortalıkta kadın aday diye gezinirsiniz" ifadelerine yer verdi.
Seda Kaya Ösen'den 'kadın aday' vurgusu: Yer açmazsanız ortalıkta gezinirsiniz
Haberler / Yerel Politika
8 Ocak 2024 Pazartesi 12:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- DEVA Parti İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen ve DEVA Partisi İzmir'in belediye başkan adayları basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen ise konuşmasında, "Öncelikle bu aslında gecikmiş bir buluşma. Yerel seçim,  temposu aday belirleme çalışmaları ve genel kurulda bütçe dönemi geçirdik. Bu sebeple İzmir'e arzu ettiğimiz kadar mesai ayırmadık. Bundan sonra dah fazla beraber olacağımızı umut ediyorum. DEVA olarak adaylarımızı açıkladık, bazıları belde bazıları ilçe bazıları de büyükşehir. Bu tanıtım toplantılarımız devam edecek. Ocak ayında bir açıklamamız daha olacak. Açıkladığımız adaylara bakarsanız hep farklı bölgeden. Bunun nedeni de DEVA’nın farklı bölgelerden de karşılığı olduğudur. İzmir’de 9 adayımızı açıkladık" dedi. 

"3 FARKIMIZ VAR" 

DEVA’nın diğer partilerden üç farkı olduğuna dikkat çeken Seda Kaya Ösen, "İlki bizim arkadaşlarımızın mesleği siyaset değil hepsinin farklı mesleği var ve fayda koymak için siyasete giren insanlar. Keza bende öyleydim. Hiçbir adayımız profesyonel siyasetçi değiller. İkincisi de etik kurallar, sadece biz yaptık. Aday olan arkadaşlarımız bunu imzalayıp çıkıyorlar, yerel yöneticilerin uyması gereken etik kurallar ile ilgili. Üçüncüsü de bizim demokrat olan herkese kapımız açık gerginlikten değil yapıcı eleştiri ve icraat ile öne çıkıyoruz. Bu noktada muhalefetimize de devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi. 

"HALK KUTUPLAŞMADAN SIKILDI" 

Türükiey'de başkanlık sistemi sonrası yaşanan kutuplaşmaya dikkat çeken Kaya Ösen, “Türkiye’de 2 kutuplu siyaset var. Bu başkanlık sisteminin getirdiği bir durum. Bir tarafa düşmanlık yapmak diğer tarafın oyunu arttıran bir duruma geldi. Halkımız bundan sıkıldı. Sahada insanlar kavgadan, günah keçisi aramaktan sıkıldığını görüyoruz. Mecliste konuşmaların yüzde 80'i ‘sen teröristsin sen hainsin’ diye dönüyor. Biz bunun değişmesi gerektiğine inanıyoruz. Kendimizi bu konuda ayrıştırıyoruz. Halkın da bu noktada teveccühünü sahaya çıktığımızda görüyoruz” dedi.

"İTTİFAK DURUMU YOK"

İttifak sorusu ile ilgili konuşan Kaya Ösen, “İttifak genel seçim için kurulmuştu. Yerel seçim için şu anda Millet İttifakı cephesinde bir ittifak durumu yok. CHP’de de İYİ Parti’de de yok. Cumhur İttifakı, ittifakına devam ediyor. Bu tarafta ittifak için verimli bir iklim olduğunu söyleyemeyiz. İzmir'de çok fazla dengeler değişecek. Diğer partiler de aday gösterecek. 2019'dan farklı bir tablo göreceğiz. Biz her yerde kendi logomuz ve adaylarımızla çıkmayı hedefliyoruz. Yerelde belli bölgelerde ittifak talebi olabiliyor. Öyle bir durum gelince genel merkezde değerlendiririz. Çıkmış adaylarımızla ilgili ya da stratejimizin değişikliği söz konusu değil. Bazen küçük yerlerde ittifak için konsensüs olabiliyor. Böyle bir durum olursa kesin bir tavrımız yok. Bunundışında görüşümüz net” diye konuştu.

"KADIN ADAY DİYE GEZİNİRSİNİZ" 

Kadın adayların artacağına dikkat çeken DEVA Partili Kaya Ösen, "Kırsalda arkadaşlarımız daha erken yola çıkmak istedi. Uzun bir kampanya sürecine ihtiyaç duyuluyor. Adaylarımızın kendi arzuları ve ilçenin dinamikleri doğrultusunda açıklıyoruz. 9'da 4 kadın adyaımız var. Kadın aday görmeye devam edeceğiz. Biz de cinsiyet kotası var. Teşkilatlarda kadın olunca otomatikman çok fazla aday bulabiliyorsunuz. En başta kadınlara daha fazla yer açarsanız daha çok kadını kolaylıkla gösterebilrisiniz. Diğer türlü ortalıkta kadın aday diye gezinirsiniz" ifadelerine yer verdi. 

"BEN İZMİR'İN VEKİLİYİM"

Seda Kaya Ösen açıklamasının devamında, "Ben kendimi ne DEVA'nın ne CHP'nin vekli olarak görmüyorum. Ben kendimi İzmir'in vekili olarak görüyorum. Genel kurulda en fazla kanun teklifi veren DEVA vekilleri olduğunu görebilirsiniz. Kendi bölgemizi temsil etmek çin elimizden geleni yapıyoruz. Genel seçimlerde ortak bir listeden girmeseydik oylarımız bütün partilere dağıtılacaktı. Kendimizi sadece İzmir'e karşı sorumlu hissediyoruz. Bizim ilk seçimimiz. Gönlümüzden geçen hedefleri söylemek erken.. En büyük farkımız adaylarımızın kalitesi. Bir fark yaratacağımızı düşünüyoruz. 3. haftadaki lansmanla İzmir'de aday sayımızı 17'ye çıkarmayı düşünüyoruz" dedi. 

DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Serap Karaosmanoğlu, "2024 Yerel seçimlerine adım adım yaklaştığımız şu günlerde  gerek genel merkezimiz gerekse il teşkilatlarımız çalışmalarına hızla devam ediyor.  Sizin de bildiğiniz üzere 3 Aralık ve 28 Aralık tarihlerinde 2 grup halinde belediye başkan adaylarımızı kamuoyuna tanıttık. Ankara’da düzenlenen tanıtım toplantılarımızda, İzmir’den 9 ilçeden belediye başkan adaylarımızı ilan ettik. Tanıtım toplantılarımız devam edecek ve çok yakında 30 ilçemizin tamamından adaylarımızı hemşerilerimizle buluşturacağız" dedi. 

"YEREL SEÇİMLER DE BİZ DE VARIZ"

Ekonomik krize vurgu yapan Karaosmanoğlu, "Sahada vatandaşlarımızla yaptığımız sohbetlerde görüyoruz ki  Yaşamak bile  faturası ağır bir yük.  Kriz ortamı siyasete de sıçramış durumda. Ne yazık ki her yeni güne bir skandal, bir yolsuzluk, bir torpil, bir kaos haberiyle uyanıyoruz. Ne yazık ki Liyakatin, adaletin, demokrasinin olmadığı bu ülkede, her an yeni bir trajedinin mağdurlarıyız.   DEVA Partisi olarak biz bu gidişata sessiz kalmadık.  Çocuklar için gençler için kadınlar için gelecek için,  umut için çıktık yola.  Torpil yerine liyakat dedik. Zorbalık yerine adalet dedik. Otoriter yönetim yerine demokrasi dedik. Şimdi bu ideallerle, yerel seçimlerde de varız diyoruz" ifadelerine yer verdi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası