Ege Postası
Geri

Sefere çıkmadan kaza yaptı

Önümüzdeki günlerde İzmir yollarında sefere çıkmaya hazırlanan İzmir’in son teknoloji araçlarına nazar değdi. Polonyalı Solaris firması tarafından üretimi devam eden 100 körüklü otobüsten ESHOT filosuna katılacak olan ilk 5 araç sergilenmek üzere EVKA-3’te bulunan otobüs garajına getirildi. Ancak, vatandaşların yoğun ilgi ile karşıladığı ultra lüks araçlar daha sefere çıkmadan kaza yaptı ve araçlardan birisinin arka bölümünde hasar meydana geldi.
Sefere çıkmadan kaza yaptı
Haberler / İzmir
6 Şubat 2014 Perşembe 11:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Polonyalı üretici firma Solaris Bus & Coach SA imzalanan anlaşma ile ESHOT Genel Müdürlüğü filosuna alınacak olan 100 körüklü otobüsten ilk 5 tanesi İzmir sokaklarında boy göstermeye başladı. EVKA-3 Otobüs Garajı ve Bahribaba Otobüs Terminali’nde sergilenen otobüsler, yolcusuz tanıtım seferlerini gerçekleştirirken, otobüslerden bir  tanesi resmi olarak ilk seferine çıkmadan kaza yaptı.

SEFERE ÇIKMADAN KAZA YAPTI

ESHOT tarafından “Kuğu” ismi verilen ve İzmir’e özel üretilen Solaris Urbino 18-R model 100 körüklü otobüsten ilk 5 tanesi İzmir’e ulaştı. Sergilenmek üzere otobüs garajlarına getirilen ve tanıtım amaçlı kısa şehir turunun ardından gümrüğe  çekilen otobüslere nazar değdi. Henüz resmi seferlerine başlamayan ve Türkiye’de ilk kez kullanılacak olan otobüslerden bir tanesi EVKA-3 garajına geldiği sırada ilk kazasını  yaparken, henüz plakası dahi takılmayan otobüsün arka kısmında sürtünmeye bağlı hafif hasar meydana geldi.

KALAN 70 OTOBÜS MART VE NİSAN AYINDA GELECEK

Polonyalı Solaris firması ile imzalanan anlaşma sonrasında toplam 22 milyon 500 bin Euro’ya mal olan engelli dostu, alçak tabanlı, klimalı ve çevreci sessiz motora sahip 100 körüklü otobüsün ilk partisi ESHOT Genel Müdürlüğü’ne teslim edilmeye başladı. Sergileme amaçlı olarak filoya katılan ilk 5 otobüs kentte boy göstermeye başlarken, 30 otobüsü kapsayan ilk partide kalan araçlar da Şubat ayı sonuna kadar İzmir’de olacak.Mart ayında 30 ve Nisan ayında da 40 otobüsün gelmesi ile birlikte yaz aylarından önce otobüs filosuna katılacak otobüslerin tamamı yaz aylarından önce İzmirlilere hizmet vermeye başlayacak.

PAZARTESİ’DEN İTİBAREN SEFERE ÇIKMASI BEKLENİYOR

Şubat ayının ortalarına kadar gelmesi beklenen kalan 25 otobüsün de deniz  yolu ile nakliyesi devam ederken, 142 yolcu taşıma kapasitesine sahip araçlarda iklimsel özelliklere ve yolcu yoğunluğuna uygun otomatik ve modern klima sistemi bulunuyor. Elektronik kumanda sistemine de  sahip olan otobüslerden teslim edilen ilk araçların gümrük işlemlerinin ardından validatörler takılacak ve bağlı bulunduğu garajlara plaka kaydı yapılarak önümüzdeki Pazartesi’den itibaren seferlere çıkacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası