Ege Postası
Geri

Selçuk Üniversitesi ABD'ye tersine beyin seferine çıktı

Selçuk Üniversitesi, TÜBİTAK'ın ‘Tersine Beyin Göçü’nü sağlamak amacıyla Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) düzenlediği ‘Hedef Türkiye Çalıştayı'na katıldı. Bilim, teknoloji ve eğitimdeki gelişmeleri, fırsatları ve tersine...
Selçuk Üniversitesi ABD'ye tersine beyin seferine çıktı
Haberler / Genel
18 Nisan 2013 Perşembe 12:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Selçuk Üniversitesi, TÜBİTAK'ın ‘Tersine Beyin Göçü’nü sağlamak amacıyla Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) düzenlediği ‘Hedef Türkiye Çalıştayı'na katıldı. Bilim, teknoloji ve eğitimdeki gelişmeleri, fırsatları ve tersine beyin göçüyle ilgili ulusal ve uluslararası fonları ABD’deki Türk araştırmacılarla paylaşmak amacıyla düzenlenen çalıştaya Türkiye’den 25 üniversite katıldı. Selçuk Üniversitesi temsilcileri çalıştayda biraraya geldikleri Türk araştırmacılara; Konya hakkında ve üniversitenin eğitim ve araştırma koşullarıyla ilgili bilgi verdi.

TÜBİTAK tarafından Teksas, Georgia ve North Carolina eyaletlerinde bulunan Houston, Duke ve Southern Politechnical State üniversitelerinde gerçekleştirilen çalıştaya Selçuk Üniversitesi adına Rektör Danışmanı, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş katıldı. İki oturum halinde gerçekleştirelen çalıştayın sabahki oturumunda TÜBİTAK yetkilileri tarafından yurtdışında bululan bilim insanlarının ülkeye geri dönmesi ile ilgili mekanizmalar ve burslar hakkında bilgi verilirken, öğleden sonraki oturumlarda Türkiye’den çalıştaya katılan üniversite ve kurum temsilcileri, araştırmacılarla karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu.

Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş, 3 gün süren çalıştayın oldukça verimli geçtiğini belirterek, "Çalıştayda birbirinden değerli ve dünyaca tanınan bilim adamlarıyla bir araya gelme fırsatı bulduk. Yabancı üniversitelerdeki Tük meslektaşlarımızdan üniversitemiz ile ilgili olumlu izlenimler elde ettik." dedi.

Böylesi önemli bir organizsyona katılmanın 'dünyanın en iyi 500 üniversitesinden biri olma hedefi' bakımından büyük bir adım olduğunu ifade eden Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, "Türkiye'nin büyümesi, kalkınması, gelişmesi için üniversitelere ve bilim adamlarına önemli görevler düşmektedir. Bu görev bilinciyle TÜBİTAK öncülüğünde gerçekleştirlen bu çalıştayda yer alarak akademik ve bilimsel potansiyelimizin yurtdışındaki akademisyenlere tanıtılması, yurtdışında yaşayan Türk araştırmacılar ve akademisyenlerin potansiyelinden üniversitemizin yararlanması amaçlandı. Çalıştayda bu amaca yönelik yeni işbirlikleri kuruldu." şeklinde konuştu.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası