Ege Postası
Geri

Sen İzmir için ne yaptın'

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Çiğli Belediyesi’nin ortak hizmet projesi kapsamında hayata geçirilecek sosyal tesislerin temel atma töreninde söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna talip olan rakibi Binali Yıldırım’a “İzmir’e acınmasına üzülüyorum” sözleri üzerine sert yüklendi. Yerel seçim yarışlının sert geçeceğinin işaretini de veren Kocaoğlu, İzmirlilere “Uyanık olun” derken, eski Ulaştırma Bakanı Yıldırım’a da “Biz hicapçı değiliz” diyerek seslendi. Kocaoğlu, ayrıca dün İzmir Limanı’nda başlayan operasyon ve 17 Aralık operasyonlarına da değinerek, kararı yargıya bırakıyorum” dedi.
Sen İzmir için ne yaptın'
Haberler / Yerel Politika
8 Ocak 2014 Çarşamba 15:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Yerel seçim sürecinin başlanması ile birlikte çalışmalarına hız katan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin her hafta geleneksel olarak düzenlediği açılış ve temel atma törenleri haftada ikiye çıkarken, bu seferki adres Çiğli oldu. Pelikan Kafe olarak da bilinen sosyal tesislerin temel atma törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak’ın yanı sıra, CHP İl Yönetimi, CHP PM üyeleri, ilçe belediye başkanları, belediye ve il genel meclis üyeleri, ilçe örgütlerinin yöneticileri, meslek odaları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, belediye bürokratları ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.


“HEM ÇİĞLİ’DE, HEM DE YERELDE KALKINMA”

Törene katılan vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ve “İzmir Aziz’dir, Aziz kalacak”, “İzmir seninle gurur duyuyor” sloganları eşliğinde konuşmasına başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Çiğli’de yaptığımız bir çok iş var bunları saymaya gerek yok. Çiğli’de yaşayan hemşerilerimizin yaşam standardını yükseltecek, Çiğli'lilerin uzun dönemde lokmasını büyütecek, Çiğli’de de yerelde kalkınmayı sağlayacak projeleri hayata geçirdik. Çiğli’de hizmet eksikliğini gidermek için her türlü çalışmayı yapmaya devam edeceğiz. Ne kadar engelleme olursa olsun, ne kadar olumsuzluk olursa olsun İzmirli hemşerilerimizle birlikte hizmetlerimizi üretmeye, başarmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

BİNALİ YILDIRM’A CEVABI SERT OLDU

Başkan Aziz Kocaoğlu, basında yoğun eleştiri ile karşılık bulan “Bu millet yalakadır” sözlerine de açıklık getirerek konunun şakadan ibaret olduğuna değindi ve AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın kendisini eleştirmesine de sert yanıt verdi; “Biz İzmirli hemşerilerimize ne yalaka deriz, ne de İzmirli bakan olmaktan, belediye başkanı olmaktan hicap duyarız. Biz hicapçı değiliz. İşinize gelince “Ben hizmet etmeye geldim” diyeceksiniz, sonra basit şakalaşmalar üzerinden İzmir’e çamur atacaksınız… Sanki İzmir’e böyle bir söz söylemişiz gibi konuyu o noktaya getireceksiniz. İzmirli kimin ne yaptığını, kime nasıl baktığımızı, kimin niyetinin ne olduğunu bizden daha iyi biliyor. Binali Yıldırım “İzmir’e acınmasına üzülüyorum” demiş. İzmir’e neden acını? İzmir naçar kalır, İzmir kendi göbeğini kesemez... O’nun İzmir’e acımaya hakkı yoktur. Üç gün önce paçasını sıvamış belediye başkan adayı olmamıştır. 11 senedir ulaştırma bakanıyım diye gezmektedir. Türkiye Cumhuriyeti’nin tek yatırımcı bakanıdır. O zaman 11 senedir İzmir’e ne yaptı? Merkezi hükümet ne yapt? Sen ne yaptın da, acıyorsu? Ne yaptıysan, onu söyleyeceksin. İzmir 1 alıyor, 4,5 veriyor. Niye acıyorsu? Acıma... Şapkanı önüne al, bu kente 11 sene haksızlık yaptım de. Bu kentten hep aldın, hep aldın... Bu kentin kalkınması  için, bu kentte turizm, sanayi, tarım, ticaretin kalkınması için, bu kentin iktidar tarafından kıskanılmaması için ne yaptı? “Oy ver yatırım yapayım”, “Oy ver planlama yapacağım”,

 “Oy vermezsen yapmayacağım” dendiği için bu kentte hiçbir ferdin acıma lüksü de yoktur. Acıyanlar önce bu kentte niye haksızlık yaptım diye kendilerine acımalıdır. Hizmetlerini anlat, İzmir’e ne hizmet yaptın, İzmir’e kaç para harcadın önce onu anlat…”

“VEREN EL ALAN ELDEN BÜYÜKTÜR”

Bşinali Yıldırım’a seslenerek İzmir’e ne katkı sağlayacağını da sormayı ihmal etmeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, “Bornova Belediyesi’nin durduğu karayolları arazisini hasbelkader belediye başkanı olursan satacak mısın, satmayacak mısı? Alsancak’ta esnafın canına ot tıkayacak mısın, limana o AVM’yi yapacak mısı? Çık bunu anlat. Bana bunu söyle... Acıma, çünkü biz acınacak durumda değiliz… Biz hep  merkezi hükümete veriyoruz, alamıyoruz. Veren el, alan elden büyüktür. Önce rakamları bileceksin” dedi.

“İZMİRLİ İTHAL ADAY İSTEMİYOR”

Binali Yıldırım’a hitaben “İthal belediye başkan adayımız oldu” diyerek sözlerine devam eden Kocaoğlu, “İzmirli, bu kentin havasını, suyunu, yaşamını bilen aday istiyor. İzmirli başkanı ne yapar, ne eder onu bilecek. Bir de ithal belediye başkanımız olursa… Bu olay, İzmir’e Ankara’nın nasıl baktığının ispatıdır. Biz birbirimize sarılacağız. İzmirli birbirine sarılacak. Merkezi hükümete vergimizi bu bayrağın altında yaşadığı işçin herkes seve seve veriyor. Ama biz, onlar çivi de çakmasa İzmir’i kendi zenginlikleri ile kalkındıracağız. Hükümete düşen, izinde bize çelme takmasın” dedi ve tramvay için 2,5 sen beklendiğini anlatarak hükümete sitem etti.

“BİZE ATILAN İFTİRA KİMSEYE ATILMADI”

Başkan Kocağlu, sözlerinin devamında dün İzmir’e de yansıyan yolsuzluk ve çete operasyonlarına da değinerek şunları kaydetti; “Biz güçlüyüz. Bize atılan iftira bu cumhuriyet tarihinde hiçbir Allah’ın kuluna atılmadı. Bize yapılan operasyon, tutuklamalar, iftiralar kimseye yapılmadı. “Konu adalete teslim edilmiştir, biz konuşamayız” dediler. Ben de İstanbul’da ve burada yapılan operasyonların hiçbiri hakkında konuşmuyorum, taraf değilim. Beni ilgilendirmiyor. Onu adalet konuşacak, adalet karar verecek. Allah kimsenin başına vermesin... Ne benim, ne de düşmanımın. Ama adil davranacaksın. Hizmette, projede yarışırız. Hükümetten daha fazla yatırım yaparak yarışırız, insana insan olarak bakarak yarışırız, ötekileştirmeyiz, senci benci olmayız. Ben 46 sendir İzmir’de yaşıyorum. İzmirli bana 10 senedir bu kentin en büyük koltuğunu, en büyük görevini yapma onurunu, şerefini verdi. Bu para ile, pulla alınabilecek bir iş değil. İzmirlilerin desteği ile biz bu görevi yaptık. Namusumuzla bu görevi yapmaya devam edeceğiz” dedi.

“BİR DAHA ASLA…”

Kocaoğlu, seçimlere 80 gün kaldığını hatırlatarak İzmirlilere “Uyanık olun mesajı verdi ve şöyle devam etti; “Biz belediyede olduğumuz müddetçe bu kenttin malını, İl Özelin İdaresi’nin malları da dahil, haklarımızı kimseye ham yaptırmayacağız. İzmir’in üzerinde çok büyük rant oyunları var. Satılanlardan da belli. Biz hep birlikte İzmir’e sahip çıkacağız. Bize ayrı gayrı lazım değil. Bize birlik lazım. Bize beraberlik lazım. 4 milyon insan olarak nasıl iyi günde, kötü günde bir araya geliyorsak, tüm Türkiye’nin kol kola girerek barış içerisinde yaşamasını istiyoruz. Biz barış istiyoruz. Biz siyasetçinin vatandaşı ötekileştirmesini istemiyoruz. Biz de hizmet konuşacağız. Ama hiçbir zaman cevapsız bir konu da bırakmayacağız. Seçimlere 80 gün kaldı. Geceyi gündüze katıp, öyle bir çalışacağız ki, bir daha asla “İzmir’i alacağız” diye akıllarından bile geçiremeyecekler. İzmir’deki ve Ege’deki gücümüzle aydınlığı getireceğiz. Kalkınmayı getireceğiz. Allah doğruların yanından ayırmasın…” diyerek rakibi Binali Yıldırım ve AK Parti’ye sert mesajlar göndererek sözlerine son verdi.

“İZMİR’E BİNALİ DEĞİL, BİN ALİ BİLE GELSE …”

Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak ise, tesise katkılarından ötürü Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Aziz Kocaoğlu’na teşekkürlerini sunarak, belediye olarak halka dokunan projeler üretmeye devam ettiklerini belirterek Çiğli halkına şu sözlerle seslendi; “Çalışıyoruz, çalışan başkanlarımızı örnek alıyoruz, güzel hizmetler üretmek için uğraşıyoruz. Bu yolda büyük engellemeler ile ve saldırılarla karışlaşıyoruz. Hiçbir engelleme biz CHP’li, belediye başkanlarını yıldırmamıştır, yıldıramamıştır. İzmir’e Binali değil, yüz Binali gelse, İzmir Aziz’dir Aziz kalacak. Çiğli’de çok büyük işler yaptık. Her türlü engellemeye rağmen, her türlü yokluğa rağmen birçok tesisi hizmet açtık, birçok projemizin inşasına başladık. Pelikan Kafe bölgenin önemli bir ihtiyacıydı. Projeyi hayata geçirebilmek için Aziz Abi’mize gittik. Sizin desteğinle çok güzel şeyler yapacağız dedik, kendisinden destek istedik. Sağ olsun, o da çalışmalarımıza destek verdi, bizi teşvik etti. Çiğli halkı adına kendisine teşekkür ederdim.”



TOPLAM 8 AYDA TAMAMLANACAK

Çiğli Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında ortak hizmet projesi olan hayata geçirilecek olan EVKA-2’deki tesisin toplam 215 günlük süreçte tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor. 1 milyon 780 bin TL’ye mal olacak tesisin yapım giderlerinin yüzde 80’lik oranına karşılık gelen 1 milyon 470 bin TL’lik kısmı İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak. 2 bin 800 metrekarelik alana inşa edilecek tesis 3 kattan oluşacak. İçerisinde kafeterya, düğün salonu ve etkinlik yapılacak olan çok amaçlı salona sahip kültür merkezi, toplam 8 ayda tamamlanacak. Çiğli’nin sosyal hayatına büyük katkı sağlaması beklenen tesisin açılır kapanır camlı teras balkonu kafeterya olarak hizmet verecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası