Ege Postası
Geri

Fuara Cami önerisi destek arıyor

İzmir İl Müftülüğü’nün Kültürpark’taki mescidin cemaatin ihtiyaçlarını karşılayamaması üzerine buraya yeni bir cami yapılma önerisi büyük yankı uyandırdı. Egepostası’na konuşan İzmir Valisi Mustafa Toprak, “Konuyu bilmiyorum. İl Müftülüğümüz konuyu bize iletirse memnuniyetle dinleriz. Elimizden gelecek bir şey varsa gerekli adımları atarız” dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ise konuyu araştırdıktan sonra bir açıklama yapacağı öğrenildi.
Fuara Cami önerisi destek arıyor
Haberler / Yerel Politika
8 Ocak 2014 Çarşamba 14:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Onur ÇAKIR / EGEPOSTASI – Egepostası’nın Kültürpark’taki Fuar Mescidi’nin ihtiyaca cevap vermemesi ve yerine yeni cami yapılsın önerisini anlatan haberi ses getirdi.

KAPASİTESİ YETMİYOR

İzmir İl Müftülüğü yetkilileri, 80 kişi kapasitesi olan mescidin özellikle cuma günleri kapasitesinin 4-5 katı vatandaşı ağırladığını ve vatandaşın dışarıda namaz kılmak zorunda kaldığını belirtmişti. Yetkililer, “Bizim isteğimiz fuarın konseptine uygun bir camii yapılmasıdır. Alsancak Bölgesi’nin cami ihtiyacı var. Burada Hocazade Camiimiz ve bizim mescidimiz var. Başkada yok. Burası İzmir’in kalbi. Bu alan kongre merkezine dönüştürüldüğünde talep daha da fazla olacak” yorumunda bulunmuştu. İl Müftüsü Prof. Ramazan Muslu ise, “Konu gündemimizde. Yakında gerekli adımları atacağız. Neden olması? Böyle bir şeyden çok mutlu oluruz” demişti.

VALİ TOPRAK: “MEMNUNİYETLE”
Konuyla ilgili henüz bir bilgisinin olmadığını belirten İzmir Valisi Mustafa Toprak, “Bize gelsinler. Önerilerini memnuniyetle dinleriz. Yapacağımız bir şey varsa da gerekli adımları atarız” dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ise konuyla ilgili gerekli çalışmaları yaptıktan sonra bir açıklama yapacağı öğrenildi.

DESTEK İSTEYECEK

İzmir İl Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu’nun önümüzdeki günlerde mevcut mescidin hemen yanındaki boş alana cami yapılması konunda İzmir Valisi Mustafa Toprak ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile görüşecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası