Ege Postası
Geri

Basmane'de afiş yarışları

Kent merkezinde en işlek noktalar arasında yer alan ve Basmane Çukuru olarak da adlandırılan Basmane Meydanı'na yapılması planlanan Dünya Ticaret Merkezi'nin inşaat çukurunun çilesi bitmek bilmiyor. Gezi Parkı olayları sırasında alanın etrafından kaldırılan demir panoların tekrar yerine takılması sonrasında, bölgede tam anlamıyla “afiş savaşları” yaşamaya başladı.
Basmane'de afiş yarışları
Haberler / Yerel Politika
7 Ocak 2014 Salı 16:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Yaklaşık 15 senedir atıl durumda bulunana Basmane Çukuru etrafında tam anlamıyla yerel seçim hareketliliği yaşanıyor. En son çukurda yer alan fareler ve alanın yarattığı görüntü ve çevre kirliliği ile gündeme gelen Dünya Ticaret Merkezi inşaat alanı şimdi de etrafında bulunan panolarda yaşanan afiş rekabetleri ile gündeme geldi.

TEMİZLİK HİZMETİ BEKLERKEN, TANITIM HİZMETİ GELDİ

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde hayata geçirdiği projeleri ve icraatlarını halka duyurmak için çalışma yürüten İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Konak Belediyesi ilginç bir yönteme başvurdu. Kentin göbeği sayılabilecek bir noktada yer alan ve “gayrimenkul çöplüğü” olarak da adlandırılan, yaşadığı sıkıntılı süreci ve bürokratik engelleri bir türlü aşamayan Basmane Çukuru’nun etrafı reklam ve ilan panosuna dönüştü. İki belediyenin afiş asmak için birbiri ile yarıştığı gözlenen alanda, yer yer birbirlerinin afişleri üzerine reklamlarını astığı da gözlenirken, onca tartışamadan sonra alanın içerisinde her iki kumrumun da temizlik çalışması yürütmemesi halk tarafından büyük tepki topladı.

AFİŞ ÜSTÜNDE AFİŞ, KIRAN KIRANA REKABET

Basmane Çukuru etrafında kalan panoların kullanımı ve ilan asılmasıyla ilgili Konak Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi arasında herhangi bir protokol ya da anlaşma bulunmadığı öğrenilirken, Konak Belediyesi’nin Büyükşehir Belediyesi’ne ait afişler üzerini kapatarak yenilerini asması, Büyükşehir’in tanıtım yarışında bir adım geride kaldığı da dikkat çekti. Çevredeki iş yeri sahipleri, gece saatlerinde alana gelen belediye ekiplerinin afiş asabilmek için yer kapma yarışı içerisinde olduğunu belirterek, aynı özenin ve çalışkanlığın fareler ile anılan çukur için de gösterilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.




YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası