Ege Postası
Geri

Şengül: İl kongresine Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız katılacak

İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş'ın kendisini ziyaretinde konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, İzmir'in sorun ve taleplerinin çözümünde İzmir ve Ankara arasında köprü olacaklarını belirtti. İl Başkanı Şengül, İZTO'nun 9 Nisan'da gerçekleşmesi beklenen seçimlerinde adaylığını açıklayan Mahmut Özgener'i destekledikleri şeklindeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını kaydederek, "Çıkıp şunu destekliyoruz diye bir açıklamamız yok. Ama bizim partimizden birileri birilerini destekleyebilir. Ekrem Bey'e nasıl çok kişi destek veriyorsa Mahmut Bey’e de destek veriyordur. İlimiz için kim çalışırsa biz ona destek veririz" dedi.
Şengül: İl kongresine Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız katılacak
Haberler / Yerel Politika
15 Mart 2018 Perşembe 17:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül'ü makamıhnda ziyaret eden İzmir Ticaret Odası Başkanı (İZTO) Ekrem Demirtaş, Şengül'e hayırlı olsun temennisinde bulundu yeni görevinde başarılar diledi. 

Hükümetlere müşavirlik yapan bir meslek grubu olduklarını ve her konuda destek, bilgi ve rapor vermeye hazır olduklarını belirten İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş, "Başarılı bir dönem diliyorum. Meclis başkanımızı ve yönetim kurulu üyelerimizle hayırlı olsun ziyaretine geldim. Aydın başkan il başkanı sözünü duyunca çok mutlu oldum. İzmir’in meselelerine vakıf bir kişi. Tecrübeli bir il başkanı. Ondan daha uygun bir aday olamazdı. Siyasi partilerimizin il temsilcilikleri partilerin şehirlerdeki en üst yeri. Hem parti çıkarları gözetirken hem de İzmir’i Ankara’da en iyi temsil eden kişi pozisyonunda olan kişiler. Size çok büyük görevler düşüyor. Meslek kuruluşu olarak hükümetlere müşavirlik yapan kurumuz. Biz her partiden olan kişilerin toplandığı bir meslek kuruluşuyuz. Her türlü konuda size danışmanlık yapmaya bilgi ver rapor vermeye hazırız” dedi.

Demirtaş'ın ziyaretinden memnuniyet duyduğunu kaydeden AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, sivil toplum örgütleriyle iletişim ve dayanışmaya önem verdiklerini belirterek, İzmir ile Ankara arasında  köprü olacağını ve İzmir'in sorunlarının çözümü için  çalışacağı sözünü verdi. 

AYDIN ŞENGÜL: BİZ İZMİR VE ANKARA ARASINDA BİR KÖPRÜ OLACAĞIZ 

İl Başkanı Şengül,  “Ekrem Bey ile uzun yıllardır tanışıyoruz. İzmir’in sorunlarını biliyoruz, birlikte çok mücadele verdik İzmir için. Belli noktalarda projeler iletti bize ve takipçisi olduk. İzmir’e nasıl katkı koyabiliriz diye çalışmalarımız oldu. Kendimi İzmir’e borçlu hissediyorum. Yetişmemde İzmir’in önemli katkıları oldu. İzmir’den bakarak dünyayı tanıdık, hoşgörüyü İzmir’de gördük. Bizler de İzmir’e olan borcumuzu ödemek için bu konumda iyi niyetimizle elimizden gelen katkıyı karşılıksız ortaya koymaya çalışacağız. İzmir kavgayı değiş hoşgörüyü seviyor. Sivil toplum örgütleri ile İzmir’in geleceği adına ne yapabilirsek yapacağız. Geçtiğimiz hafta Aziz Bey ziyaretimize geldi. İzmir ile ilgili beklentileri bakanlıklara ve Başbakanımız Binali Yıldırım’a beklentilerini iletti. Geçen yerel seçimde Başbakanımız Binali Yıldırım’a istenen oy verilmese de şu an oylama yapılsa büyük bir sempati var. Bizler partimizin temsilcileri olarak bir köprü olacağız İzmir ile Ankara arasında” diye konuştu. 

ŞENGÜL: NİSAN'DA İL KONGRESİNE CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKANIMIZ KATILACAK 

Partisinde tamamlanan ilçe başkanları değişim süreci ve 5 kadın ilçe başkanı atanması hakkında sorulan soruyu da yanıtlayan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül,  "Türkiye genelinde 11 bayan ilçe başkanımız var. Bunların 5’i İzmir’de. Siyasette kadınları ve gençleri önemsiyorum. Onlara yer vermek için her türlü mücadeleyi yapıyorum. İlelebet bu koltuklarda kalacak değiliz. Koltuğu yeni arkadaşlara devretmek zorundayız. Kongre takvimimiz netleşti. Nisan’ın ilk haftasında ilçe kongreleri bitecek. İl kongremizi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın programına göre Nisan ayında yapmayı planlıyoruz. Ondan sonra da 2019 yerel seçim hazırlığına başlayacağız” şeklinde bilgi verdi. 

DEMİRTAŞ: SÖYLENTİLER ÜZERİNE KONUŞMAK DOĞRU DEĞİL 

Görüşmede basın mensupları,  İZTO'nun yaklaşam seçiminde yeniden aday olması beklenen mevcut İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş'a yeniden aday olması durumunda,  adaylığını açıklayan rakibi Mahmut Özgener'in AK Parti tarafından desteklendiği iddialarını nasıl değerlendirildiği sorusu yöneltti. 

DEMİRTAŞ: ŞU AN BEN ODA BAŞKAN ADAYI DEĞİLİM

İZTO Başkanı Demirtaş, söylentiler üzerine konuşmayı doğru bulmadığını kaydederek, İZTO'nun bir meslek örgütü olduğunu ve siyaset konuşmadıklarını vurgulayarak, "Söylentiler üzerine konuşmak doğru değil. O parti onu destekliyor gibi sözler doğru değil. Her partiden üyemiz var. Yıllar boyu odamızda siyaset değil ülke sorunları konuşuldu. Kimse siyasi parti kimliği ile görev yapmıyor.  Biz siyasetin dışında bir kurumuz, siyaset yapacaksak orada durmaz siyasete gireriz. Şu an ben oda başkan adayı değilim. Ben önce kendi meslek grubumdan seçimlere giriyorum ve sonrasında bakarım destek varsa değerlendiririm ama bugünden bir şey konuşmam doğru değil” şeklinde bir değerlendirme yaptı. 

ŞENGÜL: ÇIKIP ŞUNU DESTEKLİYORUZ DİYE BİR AÇIKLAMAMIZ YOK 

9 Nisan'da gerçekleştirilmesi beklenen İZTO seçimlerinde Demirtaş'a başarılar dileyen AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül de, parti olarak herhangi bir adayı destekledikleri şeklinde bir açıklamaları olmadığını kaydetti ve şöyle konuştu: "Oda seçimlerinde herkese başarılar diliyoruz. Herkesin iyi niyetle elinden geleni yapacağına inanıyoruz. İzmir’de siyasi partimizi temsil eden kişi benim. Bizim çıkıp şunu destekliyoruz diye bir açıklamamız yok. Ama bizim partimizden birileri birilerini destekleyebilir. Ekrem beye nasıl çok kişi destek veriyorsa Mahmut Bey’e de destek veriyordur. İlimiz için kim çalışırsa biz ona destek veririz."

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası