Ege Postası
Geri

Şengül'den Örnekköy'e veto

AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, stadyumların sadece futbol oyun sahası olarak görülmemesi gerektiğini ifade ederek, “Stadyumlar kentlerin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını da karşılamalı.” dedi.
Şengül'den Örnekköy'e veto
Haberler / Yerel Politika
5 Şubat 2013 Salı 11:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-  TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu üyesi olan Aydın Şengül, geçmiş yıllarda yapılan stadyumların sadece futbol oynamaya hizmet ettiğini, şehrin dışına yapıldığı ve atıl kaldığına dikkat çekti. Şengül, “Geçmişte yapılan stadyumlar sadece hafta sonları futbol karşılaşmaları için kullanılıyor. Büyük yatırımlar atıl olarak bekliyor. Artık bu mantıktan çıkıp, stadyumların haftanın her günü yaşayan, sadece futbola değil sporun diğer alanları ile o çevrenin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına cevap verebilecek, kolay ulaşılabilinen, içinde her türlü kültürel ve sosyal aktivitelerin yapılabilecek konumda olması gerekir. Sadece futbol oyun alanı olarak değil, içinde barındırdığı kültürel ve sosyal olanaklarla ailelerin çocuklarıyla birlikte gidebileceği yerler haline gelmelidir. Futbolun yanı sıra basketbol, voleybol ve tenis alanlarının da bulunacağı büyük spor kompleksleri haline gelmelidir. Böylelikle bu olanaklar, kulüplere de büyük ölçüde gelir getirecektir” dedi.


ÖRNEKKÖY UYMUYOR


İzmir'e yapılması düşünülen Örnekköy Stadyumunun futbol oynamak dışında başka bir amaca hizmet edemeyeceğini vurgulayan Şengül şöyle konuştu:

“Örnekköy’e yapılması düşünülen stadyumun, futbol dışında başka bir amaca hizmet edeceğini düşünmüyorum. Yapılacak çok büyük bir yatırım, sadece 15 günde bir yapılacak olan maçlara hizmet edecek. Başka alanlara hizmet emesi için gerekli alan yok. Ayrıca stadyumun yanında büyük bir mezarlık var. Bunu da ahlaki bulmuyorum. Olası Örnekköy Stadyumuna toplu ulaşım problemi de var. Ayrıca kulüplere gelir getirici alanların yaratılması konusuna da çok uzak.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası