Ege Postası
Geri

Şentop: Bir an önce savaşın sona erdirilmesi için...

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Ukrayna Büyükelçisi Vasyl Bodnar’ı kabul etti. Şentop, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının uluslararası hukuka aykırı olduğunu bütün zeminlerde ifade ettiğini söyledi. Şentop, “Bir an önce savaşın sona erdirilmesi için gayret gösterilmesi ve sonuç alıcı adımlar atılması gerekiyor” dedi.
Şentop: Bir an önce savaşın sona erdirilmesi için...
Haberler / Güncel
19 Nisan 2022 Salı 17:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TBMM Başkanı Şentop, Ukrayna Büyükelçisi Vasyl Bodnar ile Meclis’te görüştü. Türkiye’nin, krizin başından itibaren, durumun savaşa dönüşmemesi için gayret gösterdiğini belirten Mustafa Şentop, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının uluslararası hukuka aykırı olduğunu bütün zeminlerde ifade ettiğini söyledi. Türkiye’nin, öncelikle insani ateşkesin sağlanması için gösterdiği çabaların sürdüğüne işaret eden Şentop, “Bir an önce savaşın sona erdirilmesi için gayret gösterilmesi ve sonuç alıcı adımlar atılması gerekiyor” dedi.

Ukrayna Büyükelçisi Vasyl Bodnar da Türkiye’nin AFAD ve Kızılay aracılığıyla 70’ten fazla insani yardım tırı gönderdiğini ve bunların büyük bir minnet duygusuyla karşılandığını söyledi. Büyükelçi Bodnar barınma, gıda ve sağlık hizmetlerinde desteğe ihtiyaçları olduğunu belirtti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası