Ege Postası
Geri

Serli Nişanyan: Kral Yolu’nda seyirciyi çocukça bir rüyaya götürüyoruz

Geçtiğimiz Cuma günü vizyona giren aile-çoçuk filmi olan "Kral Yolu"nun yönetmeni Serli Nişanyan Cihan Haber Ajansı (Cihan)’a filmiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Nişanyan, çocukların filmi izlediklerinde salondan mutlu bir şekilde...
Serli Nişanyan: Kral Yolu’nda seyirciyi çocukça bir rüyaya götürüyoruz
Haberler / Kültür - Sanat
26 Mayıs 2013 Pazar 12:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Geçtiğimiz Cuma günü vizyona giren aile-çoçuk filmi olan "Kral Yolu"nun yönetmeni Serli Nişanyan Cihan Haber Ajansı (Cihan)’a filmiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Nişanyan, çocukların filmi izlediklerinde salondan mutlu bir şekilde ayrılacaklarını söylerken seyirciyi çocukça bir rüyaya götürdüğünü belirtti. Yönetmen Nişanyan, ayrıca daha çok çocuk filmlerinin yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Helenistik dönem kenti olan Erdemli’de geçen "Kral Yolu"nun yönetmeni Serli Nişanyan seyirciyi bir rüyaya götürdüklerini dile getirdi. Nişanyan: “Seyirciyi bir rüyaya götürüyoruz. Çocukca bir rüyaya.. Çocuklara en büyük sürpriz ise bu rüyada karşımıza çıkan küçük peri kızı Yoncimik ve oyuncakçı rolüyle Sunay Akın.. Çocukların da ailelerin de severek takip ettiği iki isimle buluşturuyoruz izleyicilerimizi. Filmin müzikleri ise Kıraç’tan çıktı. Filmi izleyenler, her sahnede, her duyguda farklı bir müzik ile karşılaşacak.” ifadelerini kullandı.

‘FİLMİ ÇEKERKEN ÇOCUK GİBİ DÜŞÜNMEYE ÇALIŞTIM’

Çocuklar izlediklerinde "Kral Yolu"ndaki beş çocuğun yerinde olmak isteyeceklerini söyleyen Yönetmen Nişanyan filmi çekerken de çocuk gibi düşünmeye çalıştığını kaydetti. Nişanyan: “Çocuklar filmdeki beş çocuğun yerinde olmak, onlar gibi bu macerayı yaşamak isteyecekler. Düşünün hepimiz çocuk olduk ve hepimizin rüya dostları, var olmayan arkadaşları vardı. Bu çocuk zihnini aslında besleyen kavramlar, tabiki belli bir ölçüde. Biz de filmde bunu kararında verdik. Ne çok fazla ne de çok az. Bu yüzden seyreden çocuklar gerçekten mutlu ayrılıyorlar. Çekerken onlar gibi düşünmeye çalıştım, onların yerine koyup çocukluğuma dönmeye çalıştım. Dönemimiz de çocuklara iddialı bir iş hele bir de animasyon bir film yapıp ve bu sınava çıkmak yürek istiyor. Ne de olsa o kadar yabancı filmler, o kadar iyi teknolojilerle hazırlanmış animasyon filimler var ki, bunların karşısında Türk yapımı bir film hele bir de animasyon destekli bir filmi sunmak büyük risk.” dedi.

‘ÇOCUK FİLMLERİ DAHA ÇOK YAPILMALI’

Serli Nişanyan ailelerin "Kral Yolu"ndan alacağı mesajlarda olduğunu dile getirirken, daha çok çocuk filmi yapılmasının gerektiğinin altını çizdi. Nişanyan şu ifadeleri kullandı: “Hepimizin çocuklarını bıraktığı en yakını kimdir, anneanne-babaanne ya da dede. Dede torun ilişkisini hatırlatıyoruz tekrar. Karışık günlük hayatı içinde unutuyoruz bu değerlerimizi. Sonra ailelerin çocuklarından uzak kalmasına bir gönderme yapıyoruz. Çocuklar artık ailelerini özler oldu, çünkü hayat şartları anne ve babanın devamlı çalışması, çocukların kendilerini ailelere ispat etmeye çalışmaları bu yüzden de yaşanan türlü sıkıntılar.. Biz de bunlardan birini seçtik ve “Kral Yolu”nu yaptık. Daha çok çocuk filmi yapılması gerekiyor. Bu anlamda kenarından da olsa destek olabilmişsem ne mutlu bana. Benim için en önemli şey çocuklar için birşey yapılması. Benden sonra girecek olan ve şu anda tasarlanan tüm çocuk filmlerinin ekiplerine açık bir çek benimki. Dilerim bundan sonra çocuklar ile ilgili güzel işler seyrederiz”

“Kral Yolu” anne ve babası arkeolog olan 10 - 11 yaşlarında bir çocuğun dedesiyle birlikte İstanbul’dan Erdemli’ye devam eden macerasını anlatıyor. Film de genel hikayenin içinde fantastik ögeler de bulunuyor. “Kral Yolu” nda Yonca Evcimik, Doğa Rutkay, Arda Esen, Murat Soydan, Deniz Evren Kaya ile İhsan Demirel rol alıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası