Ege Postası
Geri

Ses yarışmasında kardeşlik kazandı

Ağrı Valiliği tarafından düzenlenen Genç Sesler Yarışması'nda, Türkçe ve Kürtçe türkü söyleyenler, rakip olmalarına rağmen birbirlerine verdikleri destekle tam bir kardeşlik örneği sergiledi. 820 kişinin katıldığı yarışmada, 40...
Ses yarışmasında kardeşlik kazandı
Haberler / Güncel
20 Nisan 2013 Cumartesi 12:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ağrı Valiliği tarafından düzenlenen Genç Sesler Yarışması'nda, Türkçe ve Kürtçe türkü söyleyenler, rakip olmalarına rağmen birbirlerine verdikleri destekle tam bir kardeşlik örneği sergiledi. 820 kişinin katıldığı yarışmada, 40 gün süren elemelerden sonra 25 kişi finalde yarıştı. Ağrı Halk Eğitim Merkezi'ndeki finale, Kaçakçılık İstihbarat Kurulu Toplantısı için Ağrı’da bulunan İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Seyfullah Hacımüftüoğlu, Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, Erzurum Valisi Sabahattin Öztürk, Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, KİHBİ Daire Başkanı Mustafa Çöğgün, çevre illerin vali yardımcıları, emniyet müdürleri ve jandarma komutanları, gümrük bölge müdürleri, kaymakamlar, kurum müdürleri ve çok vatandaş katıldı.

Yaklaşık 4 saat süren programda yarışmacılar Türkçe, Kürtçe ve Yunanca türkü, dengbej havaları ve deyişler söyledi. "Ah Hüseynim" türküsünü seslendiren Ümmügülsüm Hasar birinci, "Keşkem Bu Ellere" türküsüyle Murat Yıldırım ikinci, "Bizim Elde Bahar Gelmiş" türküsünü seslendiren Dilara Uçar üçüncü oldu. Birincinin 3 bin, ikincinin 2 bin, üçüncünün bin lira aldığı yarışmada ödüller, protokol üyeleri tarafından verildi. Yarışmanın sonunda bir konuşma yapan Vali Tekinarslan, “25 kardeşimiz çıktı, türkü söyledi. Türkçe söylediler, Kürtçe söylediler, deyiş söylediler. Hepsi birbirinden güzel söylediler, hepsini büyük bir keyifle dinledik. Bana göre hepsi kazandı. Hepsini tebrik ediyorum. Elbette jüri üyelerimiz bir değerlendirme yapacak ama bize göre kaybedeni olmayan bir yarışmaydı.” dedi.

Gün içinde çeşitli programlara katıldığını belirten Tekinarslan, buralarda en çok konuşulanın birlik ve sevgi kavramları olduğunu aktardı. Sevgi dendiği zaman uzatılan her elin tutulduğunu vurgulayarak, “Birbirimizi yeterince sevdiğimiz zaman bin yıldır olduğu gibi bundan sonra da birlikte çalar birlikte söyleriz, birlikte ağlar birlikte güleriz. Binlerce yıl daha birlikte söylemeye ve birbirimizi dinlemeye devam edeceğiz. İlimizde yaptığımız her türlü faaliyette büyük bir katılım, kardeşlik, hoşgörü, saygı ve sevgi olduğunu görüyoruz. Bu güzel tutumunuzdan dolayı hepinizi alkışlıyorum.” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası