Ege Postası
Geri

Şevket Kazan: NATO ve BM’den medet ummak, celladından merhamet beklemektir.

Saadet Partisi Genel Başkan Danışmanı ve Adalet Eski Bakanı Şevket Kazan, Mısır’da darbecileri destekleyen Batı’nın, Suriye halkına özgürlük getireceğini beklemenin gaflet olduğunu söyledi. Partisince düzenlenen “İlçe ve Belde Ziyaretleri Programı”na katılmak üzere İzmir’e gelen Şevket Kazan, il binasında düzenlediği basın toplantısında gelişmeleri değerlendirdi.
Şevket Kazan: NATO ve BM’den medet ummak, celladından merhamet beklemektir.
Haberler / Yerel Politika
20 Eylül 2013 Cuma 13:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Suriye ile Türkiye arasındaki helikopter krizinde Türkiye’nin ihlal söz konusu olduğunda cevap verme hakkına sahip olduğunu belirten Kazan, ancak Batı ülkelerinin Suriye ve Türkiye’yi sıcak bir savaşın içine sürüklemek istediklerini savundu. “Onların ekmeğine yağ sürecek adımlardan kaçınılmalıdır. Atılacak her adımda Türkiye’nin tarihi tecrübesine uygun sağduyulu davranılmalıdır. İslam coğrafyası üzerinde hain bir oyun oynanmaktadır. İslam ülkeleri parçalanmak ve birbirine düşürülmek istenmektedir. Mısır ve Suriye’de yaşananlar Büyük Ortadoğu Projesinin son halkasıdır. Türkiye bu süreçte ABD’nin Suriye’ye bir askeri müdahalesinin en büyük destekçisi haline getirilmiştir. Hükümet, Ortadoğu’daki süreci iyi okuyamamıştır.” şeklinde konuşan Şevket Kazan, AKP iktidarının Türkiye’nin tarihsel birikimine uygun bir şekilde süreci yönetmek yerine yangına körükle gittiğini ifade etti. 

Hükümet hangi taahhütleri vermişt?

Türkiye’nin komşuları ile ilişkilerinde geçimsiz bir görüntü sergilediğini dile getiren SP Genel Başkan Danışmanı Kazan, Suriye olaylarında kazananın küresel sömürgeciler ve silah baronları olduğunu bildirdi. NATO’dan ve BM’den medet ummanın, celladından merhamet beklemek anlamına geldiğine dikkat çeken Şevket Kazan, çözüm süreci konusunda da değerlendirmelerde bulundu. Saadet Partisi olarak bütün endişelerine rağmen başından beri çözüm sürecine destek verdiklerini vurgulayan Kazan, “Bu kirli oyunu ve kanlı tuzağı sona erdirecek her türlü adımı desteklediğimizi ifade ettik. Anaların ağlamaması, fidan gibi gençlerin toprağa düşmemesi için çözümün yanında olduğumuzu söyledik. Çözüm süreci yine tıkandı. Terör örgütü, Hükümetin taahhütlerini yerine getirmediğini ve bu yüzden çekilmeyi durdurduklarını açıkladı. Şimdi soruyoruz; Hükümet acaba hangi taahhütleri vermişt? Hangi sözleri verip yerine getirmed? Kimse bilmiyor. Milletimiz çözüm sürecinin nasıl başladığını, hangi pazarlıkların yapıldığını, hangi sözlerin, hangi tavizlerin verildiğini bilmemektedir.” dedi.
Yaşanan gelişmelerin Milli Görüş’ü hep haklı çıkardığını kaydeden Şevket Kazan, Milli Görüş politikalarına dönülmedikçe, ne ülkede ne de İslam dünyasında huzur ve barışın sağlanmasının mümkün olmadığına iddia etti. Önümüzdeki yerel seçimlerin, Saadet Partisi’nin genel seçimlerde meclise girmesinin yolunu açacağını söyleyen Saadet Partili Kazan, kapı kapı dolaşıp gerçekleri milletle paylaşacaklarını belirtti. Kazan, sözlerine şöyle devam etti: “Bu işler inanç işidir, azim işidir, kararlılık işidir. Bu da Milli Görüşçülerde vardır. Saadet Partisi, güçlü ve bağımsız bir ekonominin teminatıdır. Ahlaki ve manevi kalkınmanın teminatıdır. Bolluk, bereket ve refahın teminatıdır.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası