Ege Postası
Geri

Şifa Üniversitesi, 23 Nisan da İzmirli çocuklara ücretsiz bakacak

Şifa Üniversitesi, Buca Eğitim ve Sağlık Kampüsü'nün açılışında çocuklara jest yaptı. İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç’ın yaptığı duyuru ile hedef büyüten hastane yönetimi, İzmir’e 46 ülkeden gelen bine yakın öğrencinin...
Şifa Üniversitesi, 23 Nisan da İzmirli çocuklara ücretsiz bakacak
Haberler / Güncel
17 Nisan 2013 Çarşamba 18:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Şifa Üniversitesi, Buca Eğitim ve Sağlık Kampüsü'nün açılışında çocuklara jest yaptı. İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç’ın yaptığı duyuru ile hedef büyüten hastane yönetimi, İzmir’e 46 ülkeden gelen bine yakın öğrencinin hastalanmaları halinde tedavilerini üstlenme görevini itiraz ederek İzmir’deki bütün çocukları bir hafta süreyle sağlık halkasının içine aldı. Törende konuşan Vali Kıraç, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında İzmir’e 46 ülkeden bine yakın öğrenci geldi, bu öğrenciler bir hafta süreyle Şifa Hastaneleri'nde her türlü sağlık sorunlarının çözümleneceğini söyledi. 13-24 Nisan tarihleri arasında Şifa Üniversitesi, bu çocukların ücretsiz sağlık tedavilerini bakacaklarını açıkladı. Kendilerini tebrik ediyorum." dedi.

Daha sonra Vali Kıraç’a bir not iletildi. Bunun üzerine Vali Kıraç, buradan açıklıyorum diyerek şöyle konuştu: "Ben sadece misafir çocuklar demiştim, İzmir’deki bütün çocuklara Şifa Üniversitesi ücretsiz sağlık hizmeti alacaklar. Özellikle annelere duyuruyorum. Takipçileri onlar. Daha güzel duyuruyorlar. Hanımlar bir kez daha altını çizelim, 23 Nisan dolayısıyla bir hafta süreyle çocuklara ücretsiz sağlık hizmeti verilecek. Sizlere duyuruyorum. Tebrik ediyorum."

ŞİFA ÜNİVERSİTELERİNİN TEMELİ 1979 DA ATILDI

Buca Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ateş, Şifa Üniversitesi'nin serüvenin 1979 yılında başladığını, o zamanlarda kurulan şimdiki Rektör Prof. Dr. Yusuf Erdoğan’ın, o dönemlerde uzman doktor olarak görev yaptığını ve Türkiye Tabipler Birliği Vakfı’nı kurduklarını anlattı. Vakfın kuruluşu arasında üniversite açılabilir maddesinin konulma sebebini soran Mehmet Ateş, “1979 yılında bu vakfın bir üniversitesini hayal etmişler miyd? Ondan önce buna ben cevap vereyim. Yusuf Hocam cevaplandırsın.1979 yılında bu hayal olmasaydı, bu büyüklerimiz, ağabeylerimiz, hocalarımız, 1979 yılında Türkiye Tabipler Birliği Vakfının (TTBV)senedine üniversite kurma ibaresini kurmazdı. Öyle güzel bir uygunluk ki, 1979 yılında bu insanlar kafa kafaya verdiğinde Türkiye’de 15 tane devlet üniversitesi var. Vakıf Üniversitesinin esamesi yok, nasıl kurulacağı bile belli değil. Ama bu insanlar, ilk tohum., alın teri ve gözyaşı olarak bu hizmeti başlatıyor.Bu kartopu o kadar temiz ortamda büyüyor ve koskoca bir sağlık hizmeti olmayı Allah nasip ediyor.” dedi.

"15 BİN METREKARE ALANDA HİZMET VERECEK"

2010 yılında kurulan üniversitenin 2011-2012 eğitim öğretim yılında eğitime başlayarak Türkiye’nin ilk tematik üniversitesi olarak hizmete başladığını aktaran Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ateş, "Bu içinde bulunduğunuz kampus, Şifa Üniversitesinin 8. Halkası. Bir buçuk ay önce onaylanan Şifa Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek Okulumuzun da eğitim alacağı bir kampusumuz. Açık alanı 45, kapalı alanı 15 bin metrekarelik bir alanımızla bu sene ilk yılında 11 dalda 400 öğrenciyle eğitime başlayacağız. Sağlıkta ara kadro çok önemli. Türkiye’nin şu anda 30 bin hemşireye yarın ihtiyacı var. 2-3 bin tane odrometris-optisyen’e ihtiyaç var. Şifa Üniversitesi olarak 40-50 öğrenciyle bu halkaya katkı vermeye çalışacağız. Türk Tıp’ının hizmetine sunacağız.Burada 20’den fazla doktorumuz hizmet ediyor." diye konuştu.

Bir yıl içinde şube sayısını 12’ye çıkarmayı planladıklarını aktaran Mehmet Ateş, hedef olarak 24 şube yapmayı planladıklarını kaydetti. Ateş, 1950 Şifa çalışına ile hedef büyüterek yollarına devam ettiklerini söyledi.

"BİZ İCRAAT ADAMIYIZ"

Rektör Yusuf Erdoğan ise açılışı yapılan mekanı gençlik dönemlerde kır çiçekleri topladığını söyledi. Burayı sürekli imrenerek baktığını bu günlerde ise nasip olduğunu aktaran Erdoğan, "TTBV kurucular arasında yer alan Operatör Dr. Mahmut Akdoğan bey, gönül yapıcımız insanla bir araya geldiğimizde egendim ‘bir vakıf kursak’ dediğinde O da, ‘doktor bey biz icraat adamıyız sözünü değil de kalemi kağıdı çıkarıverseniz de hemen yazıversek.’ dedi. Üniversitenin kuruluşu böyle." dedi.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası