Ege Postası
Geri

Slovenya'da cami inşaatı 40 yıl sonra başladı

Slovenya'nın başkenti Ljubljana'da cami inşaatı için başvuran Müslümanlar, hedeflerine 40 yıl sonra ulaştı. Başbakan Alenka Bratusek ve Ljubljana Belediye Başkanı Zoran Jankovic'in de katıldığı törenle caminin temeli atıldı.Slovenya'da...
Slovenya'da cami inşaatı 40 yıl sonra başladı
Haberler / Dünya
14 Eylül 2013 Cumartesi 17:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Slovenya'nın başkenti Ljubljana'da cami inşaatı için başvuran Müslümanlar, hedeflerine 40 yıl sonra ulaştı. Başbakan Alenka Bratusek ve Ljubljana Belediye Başkanı Zoran Jankovic'in de katıldığı törenle caminin temeli atıldı.

Slovenya'da cami inşaatı talebi 2004 yılında referanduma götürülmek istenmişti. 12 bin imza toplanmasına rağmen Anayasa Mahkemesi, bu konuda referandum düzenlenmesinin anayasadaki inanç özgürlüğüne aykırı olduğuna karar vermişti.

Üç yılda tamamlanması beklenen cami projesi 12 milyon Euro'ya mal olacak. 2 milyon nüfuslu ülkede yaşayan 50 bin Müslüman'ın bağışlarıyla yapılacak cami için Katar'ın da yüklü miktarda bağış yaptığı biliniyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası