Ege Postası
Geri

Solingen faciasının 20. yılında internet sayfaları matemle kararacak

Beş Türk’ün can verdiği Solingen faciasının 20. yıl dönümünde Almanya çapında 40’ın üzerinde anma etkinliği yapılacak. Etkinliklerde, bazı kurum ve kuruluşlar 29 Mayıs’ta internet sayfalarını karartma, normal sayfa yerine siyah...
Solingen faciasının 20. yılında internet sayfaları matemle kararacak
Haberler / Dünya
23 Mayıs 2013 Perşembe 15:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Beş Türk’ün can verdiği Solingen faciasının 20. yıl dönümünde Almanya çapında 40’ın üzerinde anma etkinliği yapılacak. Etkinliklerde, bazı kurum ve kuruluşlar 29 Mayıs’ta internet sayfalarını karartma, normal sayfa yerine siyah “matem sayfası”nı yayına koyma kampanyası gerçekleştirecek.

Neo Nazi kundaklaması sonucu 29 Mayıs 1993 yılında, Genç ailesinden üçü çocuk beş Türk’ün can verdiği Solingen faciasının 20. yıldönümünde Almanya çapında 40’ın üzerinde anma etkinliği yapılacak. Bu kapsamda Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyalet Uyum Meclisi LAGA, 37 kentte anma etkinliği düzenleyecek.

LAGA bu bağlamda Almanya’nın eski başkenti Bonn’daki eski Federal Meclis binasında, Alman politikacılar ve Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu’nun da katılımıyla “Solingen yangının 20. yılında hangi noktadayız'” konulu kapsamlı bir etkinlik düzenleyecek. LAGA bununla da yetinmeyerek Türkiye ve Uyum Araştırmalar Merkezi ve Düsseldorf Yüksekokulu Aşırı Sağ ve Neo Nazizim Araştırma Enstitüsü FORENA ile birlikte 29 Mayıs’ta internet sayfalarını karartma, normal sayfa yerine siyah “matem sayfası”nı yayına koyma kampanyası gerçekleştirecek. Söz konusu üç kurum Almanya’daki herkesi kampanyaya katılmaya, facianın yaşandığı 29 Mayıs’ta internet sayfalarını “matem sayfasına” dönüştürmeye davet ediyor.

AKSİYONA DESTEK BEKLENİYOR

Tayfun Keltek’in başkanı olduğu LAGA konuyla ilgili açıklamasında, “Irkçılık ve aşırı sağcılığa karşı angaje olan bu inisiyatife katılın ve internet sayfanızı 29 Mayıs’ta siyah bir matem sayfasına dönüştürün. Bireyler de tek tek kampanyaya katılabilir, Facebook’taki profillerini o gün matem sayfasına dönüştürebilir. Kurbanlar adına “matem sayfası” 23 Mayıs’tan itibaren KRV Uyum Meclisi’nin internet sayfasıwww.landesintegrationsrat-nrw.de’de mevcuttur. Aksiyona katılmak isteyenlerin bunu bize bildirmelerini rica ediyoruz ki, bununla aksiyonun destekçilerini internet sayfamızda yayınlayabilelim. Aksiyona katıldığınızı [email protected] e-mail adresinden bize bildirebilirsiniz.” ifadelerine yer verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası