Ege Postası
Geri

Soydan LGBT'ye yönelik şiddete dikkat çekti

CHP İzmir İl Gençlik Kolu Başkanı İbrahim Soydan, LGBT bireylere yönelik şiddet ve cinayetlerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.
Soydan LGBT'ye yönelik şiddete dikkat çekti
Haberler / Yerel Politika
6 Aralık 2013 Cuma 20:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - CHP İzmir İl Gençlik Kolu Başkanı İbrahim Soydan, LGBT bireylere yönelik şiddet ve cinayetlerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.
Soydan açıklamasında şu ifadeleri kullandı;
Türkiye'de her yıl, her ay, neredeyse her gün nefret cinayetleri işleniyor. Bu ülkede LGBT bireyler öldürülüyor ve LGBT bireylere karşı her gün nefret suçları işleniyor. LGBT bireylere karşı nefret, hala can almaya devam ediyor. Bizler, CHP İzmir İl Gençlik Örgütü olarak bütün bunlara karşı çıkıyoruz. İnsanın 'insan' olarak yaşama hakkından sonra özgürlük hakkının olduğuna inanıyoruz. Hiç kimse cinsel eğiliminden dolayı yargılanıp, öldürülemez.
Bu ülkede trans bireyler eceliyle ölmüyor, öldürülüyor. Ve yine suçlu onlar olup, ölmemeleri için hiç bir önlem alınmıyor. İş verilmediği gibi hayatlarıyla ilgili hiç bir güvence sağlanmıyor. CHP'li gençler olarak devletin acilen iş imkanı yaratıp, LGBT bireyleri koruma altına alması için çağrıda bulunuyoruz.
Bu ülkede LGBT bireyler, kimliklerini gizlemek zorunda kalıp, toplum tarafından dışlanıyor ve ağır tacizlere maruz kalıyorlar. Nefret söylemleri günden güne artış gösterirken herkes LBGT bireyleri görmezden geliyor ve toplumdan ayrıştırmaya devam ediyor.
CHP İzmir İl Gençlik Örgütü olarak, LGBT bireylere karşı uygulanan şiddet ve cinayetlerin politik cinayetler olduğunu belirterek, ana akım medyanın birçok konuda olduğu gibi bu konuda da çektiği görünmezlik duvarını kaldırmasını talep ediyoruz. Nefret Suçları Yasasına, LGBT bireylerle ilgili maddelerin anayasaya girmesi için ve toplumdaki LGBT bireylere karşı olan algıyı yıkabilmek için sonuna kadar mücadele edeceğiz.


LGBT bireylerinin her gün hakaret, şiddet, ayrımcılık ve hatta ölümle yaşadığı bu ülkede sessiz kalmaya kimsenin hakkı yoktur. Unutmayın, ötekileştirdiğiniz insanlar yaşamak istiyor, diğer tüm canlılar gibi...

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası