Ege Postası
Geri

Soyer'e destek çığ gibi büyüdü: Atatürk'ü meze yapamazlar

İzmir Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Tunç Soyer'e şehrin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümünde, Atatürk'ün Nutuk'undan alıntı yaptığı sözlerle Osmanlı Devleti ve son padişah Vahdettin'i eleştirdiği için İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma açılmasının ardından bugün CHP İzmir il ve ilçe örgütleri Egemenlik Binası önünde toplandı. Başkan Tunç Soyer, "Cumhuriyet devriminin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, asla ve asla o yüz sene önceki hesaplaşmayı bugüne taşımak isteyenlerin mezesi olamaz. Yüz sene önce kapanan bir defteri tekrar açmak istiyorlar. Yok öyle yağma. Biz Cumhuriyetin, Mustafa Kemal Atatürk'ün bekçisi olmaya devam edeceğiz ve gelecek kuşaklara Mustafa Kemal Atatürk'ü ve Cumhuriyet'i taşımaya devam edeceğiz" dedi.
Soyer'e destek çığ gibi büyüdü: Atatürk'ü meze yapamazlar
Haberler / Yerel Politika
23 Kasım 2023 Perşembe 14:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Tunç Soyer'e şehrin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümünde, Atatürk'ün Nutuk'undan alıntı yaptığı sözlerle Osmanlı Devleti ve son padişah Vahdettin'i eleştirdiği için İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma açıldı.

"HALKI KİN  VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK SUÇLAMASI"

İki müfettiş görevlendiren bakanlığın yazısında Soyer'in Osmanlı Devleti'ni ve yöneticilerini hedef gösterdiği, kişinin hatırasına hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçlarını işlediği iddia edildi.

CHP'LİLERDEN SOYER'E TAM DESTEK 

Soruşturmaların ardından CHP İzmir İl Başkanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Egemenlik Binası önünde toplanma çağrısı yaptı. Bugün CHP İzmir il ve ilçe örgütleri Egemenlik Binası önünde, "Dik dur eğilme" sloganlarıyla Başkan Tunç Soyer'e destek verdi.

"YOK ÖYLE YAĞMA" 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Nasıl gurur duyduğumu, nasıl mutlu olduğumu anlatamam. Cumhuriyet insanlık tarihinin en büyük devrimlerinden biri. Cumhuriyet bu devrimi saltanata karşı yaptı. Yüz sene önce o defter kapandı. Saltanat bitti. Cumhuriyet başladı ve yüz senedir biz bu topraklarda onun erdemleriyle, onun değerleriyle refah içinde, barış içinde yaşamımızı sürdürüyoruz. Cumhuriyet devriminin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, asla ve asla o yüz sene önceki hesaplaşmayı bugüne taşımak isteyenlerin mezesi olamaz. Biz sonuna kadar Mustafa Kemal Atatürk'e ve onun devrimlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Yüz sene önce kapanan bir defteri tekrar açmak istiyorlar. Yok öyle yağma. Biz Cumhuriyetin, Mustafa Kemal Atatürk'ün bekçisi olmaya devam edeceğiz ve gelecek kuşaklara Mustafa Kemal Atatürk'ü ve Cumhuriyet'i taşımaya devam edeceğiz. İzmir bunun öncüsü olmaya devam edecek. Mustafa Kemal Atatürk yaşasın. Cumhuriyet ilelebet yaşasın. Yaşasın İzmir" dedi. 

YÜKSEL TAŞKIN'DAN YERLİKAYA'YA ÇAĞRI 

CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya çarğıda bulunarak, "Benim buradan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya bir çağrım var. Her gün bir çeteye operasyon yapıyorsunuz  Çok güzel. Bu buz dağının görünen kısmıyla uğraşmak çok iyi, destekliyoruz. Peki bu çetelerin oralarda var olması mümkün kalan şahıslarla devlette yer alan bakanlık yapan şahıslarla niye ilgilenmiyorsunuz? Tunç Soyer'i soruşturma izni vereceğinize sizden önceki Bakan Bey'le ilgili bir tasarrufunuz olacak mı?  Türkiye Cumhuriyeti bir başka varoluştur ve Osmanlı'nın belli konularda eleştirisine dayalı olarak ortaya çıkmıştır. Mustafa Kemal Atatürk de Nutuk kitabında bu kopuşun neden olduğunu, neden Cumhuriyet ile devam etmemiz gerektiğini gayet iyi anlatmıştır. Tunç Bey de buraya referans vermiştir. Övünmemiz gereken bir noktada tam tersi bir tür olan rövanşizm denemesi yapılıyor. Burada asıl uğraşılan şey Cumhuriyettir. Biz buna pabuç bırakmayız" dedi. 

POLAT: SOYER KOLAY LOKMA DEĞİL BOĞAZINIZA OTURUR

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ise konuşmasında, "Hepinizin gördüğü üzere burada Kuvay-i Milliyecilerin torunları var. Buradan memleketip terk edip, parsel parsel bırakıp yok eden Vahdettin'in torunları yok. Biz inadına Mustafa Kemal Atatürk, inadına demokrasi, inadına Cumhuriyet Halk Partisi ve Cumhuriyet değerleri diyeceğiz. Bunu söyleyen Tunç Soyer'i tüm ilçe örgütlerimiz ve il örgütümüzle, halkımızla, işçilerimizle, emekçilerimizle birlikte sahip çıkmaya geldik. Başkanımız bir sayıştay denetlemesi geçirdi. Zerre kadar, zerre kadar bir sorun bulamadılar. Bula bula Nutuk'tan alıntıladığı konuşmasından bir sonuç çıkartmaya çalışıyorlar. Yemezler o kadar kolay değil. Tunç Soyer boğaınıza oturur, lokma değil. Arkasında Mustafa Kemal askerleri var" diye konuştu. 

İLÇE BAŞKANLARI SÖZ ALDI 

CHP Urla İlçe Başkanı Pelin Karasakal, "Bu soruşturma bir kıyaslamadır. Bu kıyaslama Vahdettin ile  Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kıyaslamasıdır. Bu kıyaslama saltanat sevdalıları ile Cumhuriyet sevdalıların kıyaslamasıdır.  Bu kıyaslamada bizim tarafımız bellidir. Biz Cumhuriyetten tarafız. Biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten tarafız. Cumhuriyetin çağdaş kadınları olarak da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın sonuna kadar arkasındayız" diye konuştu. 

CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan ise, " Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Başkanımızın ikinci yüzyıla girişteki kutlamada Atatürk'ün Nutuk kitabındaki sözlerini canlandırması, gericilerin, yobazların, cumhuriyet düşmanlarının canını sıktı. Onların hedef göstermesi sonucu Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve başka belediye başkanlarımıza saldırmaya başladılar. İizn vermeyeceğiz. Sonuna kadar siyasi olarak da bu konuda da Tunç başkanımın arkasındayız. İzmir örgütü olarak da hem İzmir'e hem Özgür'le hem Atatürk'e sahip çıkacağız. Herkes bunu böyle bilsin" ifadelerine yer verdi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası