Ege Postası
Geri

Söz Sırası Hamza Işık'ta

Egepostası portalında 13 Şubat 2011 Pazar günü, "Karabağ'ı Devirme Planları" başlığıyla manşetten duyurduğumuz haber sonrası Bayraklı Belediyesi eski Başkan Yardımcısı ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hamza Işık'ta gelen açıklamayı aynen yayınlıyoruz...
Söz Sırası Hamza Işık'ta
Haberler / Politika
19 Şubat 2011 Cumartesi 18:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gazetenizin 2011 yılı şubat sayısında ve internet sayfasında halen yayınlanan ve Mithat Umutoğulları tarafından hazırlanan “Bayraklı’da Bizans Oyunları” başlıklı ve resimli haberi basın etiği ve ahlakına sığmayacak, kişilik haklarını ihlal edecek şekilde yanlı bir üslupta ve müvekkilimin toplumdaki şeref saygınlığını rencide edecek niteliktedir.

Verilen resimden de anlaşılacağı üzere, müvekkilimin arkadaşları ile yemeğe gittiği yer, halkın rahatlıkla gireceği ve yemek yiyeceği bir yer olan lokanta olup, yemek yendiği saatte de lokantada onlarca insan bulunmaktadır. Hal böyle iken, Gizli Görüşme ifadesi kullanılarak, kasıtlı ve yanlı olarak sadece müvekkilimin, toplum önünde yılların emek ve çalışması ile elde ettiği haklı saygınlık zedelenmeye çalışılmış, kamuoyu önünde müvekkile karşı kin ve garez duyulmasına neden olacak şekilde yanlı yayın yapılmıştır.

Yine Bizans oyunları ifadesi kullanılarak, müvekkilimin komplocu ve başka kişiler aleyhine çalışan ve onların kötülüğünü isteyen ve güvenilmez bir insan portresi çizilmeye çalışılmıştır. Oysaki, müvekkilimin aşure günü olan olaylarla hiçbir ilgisi olmadığı gibi, herhangi bir kişi ile de alıp veremediği bulunmamaktadır. Bugüne kadar hep, dürüstlük ve çalışkanlık düsturu olmuş, gerek iş yaşantısını ve gerekse siyasi yaşantısını buna göre şekillendirmiştir.

Müvekkilimin sosyal ve kamuya mal olmuş kişiliğini hedef alan yanlı ve gerçeğe aykırı yayın karşısında, iş bu tekzip metninin yayınlanmasını talep etmek zaruri olmuştur.

Anayasa Basın yasası, Basın yayın ilkeleri, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine tamamen aykırı haberinizi şiddetle kınadığımızı belirtir, bu haber metni ile ilgili olarak her türlü yasal haklarımızı saklı tutarak 5187 sayılı Basın Kanununun 14. maddesine istinaden aynı sayfada, aynı sütunlarda, aynı puntolarla ve diğer yasal koşullara uygun olarak yayınlanmasını vekil olarak talep ederiz.

Hamza Işık Vekili Av. Kadir Soner Kılınç

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası