Ege Postası
Geri

Sübyancı Marc Dutroux’un ‘erken tahliye’ davası ertelendi

Belçika’da sübyancı ve çocuk katili Marc Dutroux’un cezaevinden erken tahliye talebinin karara bağlanması 7 Ekim tarihine ertelendi.Brüksel Ceza İnfaz Mahkemesi’nde bugün yapılan duruşmada erteleme kararı çıktı. Dutroux’un avukatı...
Sübyancı Marc Dutroux’un ‘erken tahliye’ davası ertelendi
Haberler / Dünya
3 Haziran 2013 Pazartesi 17:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Belçika’da sübyancı ve çocuk katili Marc Dutroux’un cezaevinden erken tahliye talebinin karara bağlanması 7 Ekim tarihine ertelendi.

Brüksel Ceza İnfaz Mahkemesi’nde bugün yapılan duruşmada erteleme kararı çıktı. Dutroux’un avukatı yaptığı açıklamada müvekkilinin talebi olan şartlı tahliyenin 7 Ekim tarihinde görüşülerek karara bağlanacağını bildirdi. Geçtiğimiz 18 Şubat tarihinde aynı mahkeme Dutroux’un müebbet olan hapis cezasının kalan kısmını elektronik kelepçe ile evde geçirme talebini reddetmişti. Davanın Ekim ayına ertelenmesinde dosyada bazı evrakların eksik olması gösteriliyor. Basına kapalı gerçekleştirilen bugünkü duruşmada eksik olan dokümanların tamamlanabilmesi için Ekim ayına kadar süre tanındı.

Belçikalı sübyancı ve çocuk katili Marc Dutroux, yaşları 8 ile 19 yaşları arasında değişen altı kız çocuğunu kaçırmış, onlara tecavüz etmiş ve dördünü öldürmüştü. Yakalandığı 1996 yılından bu yana cezaevinde olan Dutroux ömür boyu hapse çarptırıldı. Cezasının üçte birini yatan seri katilin erken tahliye talebi yasal hak olarak görülse de toplumsal vicdanı yaralamamak adına Ekim’de yapılacak duruşmada talebin yüksek ihtimalle reddedileceği kaydediliyor.

Marc Dutroux’un eşi Michelle Martin suç ortağı olduğu gerekçesiyle 30 yıl hapis cezasına mahkûm olmasına karşın 31 Temmuz 2012’de şartlı erken tahliye hakkı etti. Mahkeme, Belçika’nın Namur şehrindeki bir manastırın kapılarını Martin’e açması ile erken tahliyesine yeşil ışık yaktı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası