Ege Postası
Geri

Suruç'taki terör katliamı İzmir'de protesto edildi

ŞANLIURFA'nın Suruç İlçesi'ndeki Amara Kültür Merkezi önündeki bombalı terör saldırısından sonra, bazı sivil toplum kuruluşları ve partilerin çağrısı üzerine İzmir'in Konak İlçesi Alsancak Semti'nde toplanan yaklaşık bin 500 kişi, Suruç'ta terör katliamını protesto etti. Suruç'taki terör katliamı
Suruç'taki terör katliamı İzmir'de protesto edildi
Haberler / İzmir
21 Temmuz 2015 Salı 09:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Suruç'taki terör saldırısının ardından aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi'nin (ESP) de bulunduğu bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının çağrısı üzerine, Alsancak Semti Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde saat 19.00'da yaklaşık bin 500 kişi toplantı. Eyleme Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ile HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan da katıldı. Gruptakiler sık sık "Bedel ödedik, bedel ödeteceğiz" ve "Faşizmi döktüğü kanda boğacağız" diye slogan attı. Bu sırada, grubun arkasında kim tarafından atıldığı belirlenemeyen iki maytap patladı, ancak bir olumsuzluk yaşanmadı. 

Grup adına, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi Deniz Bakır basın açıklaması yaptı. Bakır, "Canice saldırı halkımız arasında oluşturulmak istenen dayanışmaya, birlikte yaşama iradesine karşı yapılmıştır. Bu saldırıda, 7 Haziran seçimlerinde halklarımızın ortak barış ve birlikte yaşama iradesinin kazanımlarını ortadan kaldırma isteği vardır. Acımız derin, öfkemiz sonsuzdur. Acılarımızı öfkeye dönüştüreceğiz. Bu katliama karşı ortak ve birleşik bir mücadele ekseni oluşturarak halk düşmanlarına hak ettikleri yanıtın verileceğinden kuşku duymuyoruz" dedi. 

Açıklamanın ardından kalabalık grup, AK Parti Konak İlçe Teşkilatı'na yürümek istedi, ancak yoğun güvenlik önlemleri alan polis buna izin vermedi. Grupla polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Ardından Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ne yönelen grup, cadde boyunca yürüyüp kordona çıktı. Kordondan Alsancak Orduevi önüne kadar yürüyen grubun daha fazla ilerlemesine polis izin vermedi. Gruptaki bazı kadınlar gözyaşlarına engel olamadı. Bir kişi yola yatıp bir süre eylem yaptı. Orduevi yakınlarında oturma eylemi yapan grup daha sonra dağıldı.



Dikili'de 'Suruç' protestosu
 
İZMİR'in Dikili İlçesi'nde, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde gerçekleştirilen canlı bombalı saldırısı protesto edildi.

Dün (pazartesi) saat 20.30'da Atatürk Meydanı'nda düzenlenen eyleme; Dikili Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri; Eğitim-Sen, CHP, HDP, Birleşik Haziran Hareketi, ÖDP, Dikili Kadın Platformu, EMEP İzmir İl Başkanı Cabbar Demirci, Eğitim-Sen Genel Merkez Genel Sekreteri, CHP Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener, HDP Dikili eş Başkanları Emine Yıldırım ve Rauf Acar, Dikili Belediyesi Meclis üyeleri Nazire Akdoğan Kösten, Hüsniye İlgün Yıldırım, Dikili Belediyesi eski Meclis Üyesi Hüseyin Çelik katıldı. 'Suruç Katliamını Unutma, Unutturma' yazılı pankartlar taşındı.

Suruç'taki bombalı saldırıda yaşamlarını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Alandan "Faşizme karşı omuz omuza", "Yaşasın halkların kardeşliği", "Kurtuluş yok, tek başına, ya hep beraber, ya hiçbirimiz" sloganları yükseldi. 

Grup adına basın açıklamasını okuyan HDP Dikili Eş Başkanı Rauf Acar, "Öncelikle bugün meydana gelen Suruç katliamını şiddetle kınıyoruz. İnsani bir hak olan toplanma, dayanışma ve bilgilenme hakkına bombalı saldırı sonucu arkadaşlarımız katledildi. Hepimizin başı sağ olsun. Yaralılara acil şifalar diliyoruz" dedi. 

Açıklamanın ardından grup sessizce dağıldı. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası