Ege Postası
Geri

Susurluk trafik kazasıyla değil, meşhur ayranıyla anılmak istiyor (Özel)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Millî içeceğimiz ayrandır." sözü, ayran denince Türkiye'de akla ilk gelen yerlerin başındaki Balıkesir'in Susurluk ilçesinde sevinçle karşılandı. İlçenin adının Susurluk kazasıyla anılmasından...
Susurluk trafik kazasıyla değil, meşhur ayranıyla anılmak istiyor (Özel)
Haberler / Güncel
3 Mayıs 2013 Cuma 11:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Millî içeceğimiz ayrandır." sözü, ayran denince Türkiye'de akla ilk gelen yerlerin başındaki Balıkesir'in Susurluk ilçesinde sevinçle karşılandı. İlçenin adının Susurluk kazasıyla anılmasından rahatsız olan vatandaşlar, tekrar meşhur köpüklü ayranla hatırlanmak istiyor. Erdoğan'a teşekkür eden esnaf, kendisini 5 Eylül 2013'teki Ayran Festivali'ne davet etti.

Günde ortalama 20 bin arabanın geçtiği, Türkiye'nin en hareketli karayollarından birisi üzerinde bulunan Susurluk, özellikle meşhur bol köpüklü ayran ve tostuyla uğrak yeri durumunda. Belediye logosunda bile ayran motifinin bulunduğu ilçe, artık adının Susurluk kazasıyla anılmasını istemiyor. Başbakan Erdoğan'ın açıklamasının kendileri için bir fırsat olduğunu belirten esnaf, satışlarının artacağından ümitli. Lokanta işletmecisi Aziz Gürsoy, Erdoğan'ın açıklamasının ayran satan esnaf açısından büyük bir şans olduğunu söyledi. Açıklamayı memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, "Denildiği gibi ayran gerçekten Türk insanının millî içeceğidir. MS 552-746 yılları arasında Göktürkler tarafından, yoğurdun ekşiliğini almak amacıyla suyla karıştırılmasıyla elde edilmiş bir içecektir. Susurluk'ta ise 1960'lı yıllarda, merhum ayrancı Şükrü Evren tarafından tesislerde köpüklü koyun yoğurdundan yapılarak satılmaya başlamıştır. İlçemizde halen birçok tesis ve işletmede satılan ayran, insanımızın da geçim kaynağıdır." dedi.

Gazeteci Levent Gündoğan da, "Millî içeceğimiz gerçekten ayran, çünkü 'yoğurt' sözcüğünü Avrupa'ya ihraç eden millet Türklerdir. Susurluk, 1996 yılında meydana gelen meşhur kazayla anılıyordu. Biz bundan rahatsız oluyorduk. Allah razı olsun, Sayın Başbakanımız, 'Millî içecek ayran' deyince hemen akıllara Susurluk'u getirdi. Hatta sanal ortamda, 'Millî içeceğimiz ayransa başkentimiz Susurluk olsun' gibi espriler de yapılıyor. Bu nedenle Başbakanımız'a teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

İlçede esnaflık yapan Zeki Çelik, ayranın Türk milletinin dünyaya armağan ettiği bir içecek olduğunu vurgulayarak, "İlçemiz ayranıyla meşhur. Biz de Sayın Başbakanımız'la aynı kanaatteyiz. Misafirlerimize ayran ikram ediyoruz. Bu açıklamanın ardından satışların artacağını düşünüyoruz. Başbakanımız'ı buraya ayran içmeye bekliyoruz." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası