Ege Postası
Geri

Tacettin Bayır sert çıktı; Beni kiralayacak para ne Türkiye'de ne de dünyada basılmadı

Milletvekili olarak görev yaptığı partisinden İYİ Parti’nin seçime girebilmesi için istifa eden ve İYİ Parti’ye geçen 15 CHP’li Milletvekili arasında bulunan Tacettin Bayır, ne eski partisi CHP’den ne de İYİ Parti’den Milletvekilliği için müracaatta bulunmadığını açıkladı. Kiralık vekil eleştirilerine ve diğer eleştirilere tek tek yanıt veren İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, “Beni daha kiralayacak para ne Türkiye’de ne dünyada basılmadı. Beni parayla satın almaları mümkün değil. Yani biz kiralık falan değiliz” dedi.
Tacettin Bayır sert çıktı; Beni kiralayacak para ne Türkiye'de ne de dünyada basılmadı
Haberler / Yerel Politika
7 Mayıs 2018 Pazartesi 19:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Birol Soylu ve Mithat Umutoğulları’nın sunduğu programa telefonla bağlanan İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, kendisi gibi istifa edip İYİParti’ye geçen diğer CHP’li milletvekillerinin de milletvekilliği başvurusunda bulunmadığını belirtti, kendilerine yöneltilen eleştirileri yanıtladı.

BEN MÜRACAAT ETMEDİM 15 ARKADAŞIM DA MÜRACAT ETMEDİ, AYIN 20’SİNE KADAR BELLİ OLACAK

Eski CHP’li yeni İYİ Parti İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, “Ben müracaat etmedim. 15 arkadaşım da müracaat etmedi. Taktik savaşı yaşanıyor şu anda. Meclis açık durumda. İstifa etmemiz demek İYİ Parti’nin meclisteki grubunun düşmesi ve seçime katılamaması demek. Karşılıklı bir kitleme söz konusu. Kamuoyunda tartışmayı uygun bulmuyoruz şu anda. Bunları konuşmayı doğru bulmuyorum. Şu anda bir satranç oynanıyor. Ayın 20’sine kadar belli olacak tahmin ediyorum” dedi.

O KAĞIDI KOLAY İMZALAMADIK AMA AĞLAYIP DA ONLARI SEVİNDİRMEYİZ MERAK ETMESİNLER

Birol Soylu’nun Bayır’a yönelik, “Sizi ve 15 arkadaşın ismi demokrasi tarihine altın harflerle yazıldı. Yıllar geçer ömür geçer ama bu fedakarlığınız unutulmayacak. Tebrik ediyorum. Milletvekili olursunuz ya da olmazsınız insanların gönlünde o kadar güzel bir yere geldiniz ki. Siyaset uzun soluklu bir maratondur. İktidar 15 kişi ağlaya ağlaya gitti dedi. Doğru mu bu'” şeklindeki sorusunu da yanıtlayan İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, bu ifadeler hakkındaki düşüncelerini şöyle açıkladı:

“Oradaki ağlaya ağlaya ifadesini doğru algılamak lazım. Yıllarını CHP’ye vermiş insanların istifa kağıdını kolay imzalamadığı bir gerçek. Oradaki gerçek içi kan ağlayarak gittiler. Ama giderken biz demokrasi görevi yaptığımız için göğsümüzü gere gere yaptık. Demokrasiye zırh olduk. İYİ Parti’nin seçime girmesi için bir fedakarlık yaptık. Ağlayarak gittiyi tersten okuyabilirsiniz. Mesele ağlama meselesi değil. 36 yıl siyaset yaptığınız, bayrağını-rozetini onurla taşıdığınız bir siyasi partiden istifa ederken içimiz kan ağlamıştır, doğrusu. İçinizde bir boşluk olur, boğazınızda kelimeler düğümlenir kolay bir iş değil. Bizim ağladığımızı kimse görmez.  İçimizden ağlarız ağlasak da. Ağlayıp da onları sevindirmeyiz ayrıca hiç merak etmesinler.”

BENİ KİRALAYACAK PARA NE TÜRKİYE’DE NE DE DÜNYADA BASILMADI

Kendisi hakkında bir gazetede yapılan ‘Kiralık Vekiller’ manşeti de anımsatılan Tacettin Bayır, sert bir açıklama yaptı:

“Beni daha kiralayacak para ne Türkiye’de ne dünyada basılmadı. Beni parayla satın almaları mümkün değil. Yani biz kiralık falan değiliz. Onlara şunu sormak lazım; Alpaslan Türkeş’i Numan Kurtulmuş’u Süleyman Soylu’yu niye transfer ettiler. Kişi kendinden bilir işi. 17-25 Aralık’taki ayakkabı kutularındaki dolarlarla Eurolarla mı acaba bu transferleri yaptıla? Bizim Allah’a şükür alnımız ak. Bizim parayla pulla işimiz olmaz. Biz sadece demokrasinin önünü açmak için yaptık.”

GÜÇLERİ YETİYORSA AYNI ŞEYİ SOYLU, KURTULMUŞ VE TÜRKEŞ İÇİN DE SÖYLESİNLER

Açıklamalarını, “Hiçbir röportaj yapmamama rağmen, hiçbir konuşma yapmamama rağmen benimle konuşmuş gibi ana sayfaya manşetten giriyorlar.  Sayfanın içinde bir tek satır yok. Böyle manşet mi olur, böyle gazetecilik mi olur'” şeklinde sürdüren İYİ Parti İzmir Milletvekili Tacettin Bayır,

“Fotoğrafımızı basıyorlar. İşte kiralık bilmem ne diye. Güçleri yetiyorsa benim için söyledikleri cümleyi Soylu için de Türkeş için de Kurtulmuş için de aynı şeyi söylesinler. Bunları açan kendileri biz değiliz ki! Demokrasinin önünü açacaksak, çocuklarımıza torunlarımıza anlatabileceğimiz şey biz demokrasi için fedakarlık ettik. Bunun bilinmesinde fayda var” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası