Ege Postası
Geri

Tahtacılardan sazlı sözlü kongre

Türkiye'deki tüm tahtacı derneklerini barındıran Tahtacı Kültür Dernekleri Genel Merkezi 4.Olağan Genel Kurulu'nu Güzelbahçe’de şölen havasında gerçekleştirdi.
Tahtacılardan sazlı sözlü kongre
Haberler / Yerel Politika
15 Ocak 2014 Çarşamba 10:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-Aydın-Edremit-Çanakkale-Denizli-Muğla-Manisa-Balıkesir-Mersin-Antalya’dan gelen şubelerin temsilcileri Güzelbahçe Belediyesi Düğün Salonu'nda buluştu. Genel kurulun divan başkanlığını Av. Mehmet Türkbay yaptı.

Genel kurula, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Muğla Milletvekili Tolga Çandar, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Ednan Arslan, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Selahattin Özel ve 300'ü aşkın konuk katıldı. Konuşmaların yapıldığı kongrede Mustafa Moroğlu, Tolga Çandar ve Yolcu Bilginç ayrıca hem türkü söyledi, semah ekibi gösteri sunudu. Prof. Orhan Terzioğlu fotoğraf sergisi açtı bir konuşma yaptı.

Tahtacı Kültür Dernekleri Genel Başkanı Bilginç, “Genel kurul için Güzelbahçe’yi seçmemiz tesadüf değil, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce Türkiye Tahtacılarının nazar boncuğudur. Tahtacı tek belediye başkanıdır. Tahtacı Cem Evi'ni Güzelbahçe’ye kazandırarak bizleri onurlandırmıştır. Tüm Tahtacıların dualarıyla yeniden başkan olması en büyük dileğimizdir” dedi.

Bilginç konuşmasında AKP'li İmir Büyükşehir Belediye Başkanı Binali Yıldırım'a da mesaj gönderdi, şunları söyledi:

“Ulaştırma bakanıyken 3.Boğaz Köprüsü'ne Yavuz Sultan Selim adını veren şahıs, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olurken İzmir nüfusunun üçte birini oluşturan Alevilerden oy istemek zorunda kalacağını hesap edememişti herhalde. O köprünün adı ya değişecek, ya değişecek. Binali Yıldırım'a oy verecek olan ya da iş birliği yapacak olan Aleviler günümüzün Hızır Paşalarıdır. Pir Sultan gibi konuşup Hızır Paşa gibi davranmak bir Alevi’ye yakışmaz.”

Derneğin kuruluşundan beri yedi yıldır genel başkan olarak görev alan Yolcu Bilginç güven tazeledi ve yeniden genel başkan oldu.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası