Ege Postası
Geri

Tarım alanlarında çalışmak üzere Yozgat'a gelen işçiler çadırlarına yerleşti

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden Yozgat’a, tarım alanlarında çalışmak üzere gelen tarım işçileri, kendileri için kurulan çadırlara yerleşmeye başladı. İşçiler, pancar, soğan, ayçiçeği, kavun, karpuz, nohut ve mercimek tarlalarında...
Tarım alanlarında çalışmak üzere Yozgat'a gelen işçiler çadırlarına yerleşti
Haberler / Güncel
30 Nisan 2013 Salı 10:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden Yozgat’a, tarım alanlarında çalışmak üzere gelen tarım işçileri, kendileri için kurulan çadırlara yerleşmeye başladı. İşçiler, pancar, soğan, ayçiçeği, kavun, karpuz, nohut ve mercimek tarlalarında 11. aya kadar çalıştıktan sonra tekrar memleketlerine dönecek.

    Yozgat’a, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’´nden her yıl tarım alanlarında çalışmak için Nisan ayında gelen tarım işçileri, kışın kar düşünceye kadar, il genelinde tarım alanlarında çalışarak kazandığı para ile memleketlerine dönüyor.

    Yozgat’ın Yerköy ilçesi Sekili beldesine, tarım alanlarında çalışmak üzere aileleriyle Şanlıurfa Siverek’ten geldiğini belirten Lütfi Kavak, "10 yıldır aynı bölgede tarım alanlarında çalışıyoruz. Allah devletimize zarar vermesin. Daha önce kaldığımız çadırlar ufak ve pek kullanışlı değildi şuanda ki çadırlarımız çok güzel. Yozgat’ta 4-5 ay çalışarak buradan elimize geçecek toplu para ile memleketimizde geçimimizi sağlıyoruz. 11. Aya kadar pancar tarlalarında çalışacağız." diye konuştu.

    Murat Aslan da 6 çocuğuyla Urfa merkezden geldiklerini ifade ederek, "Her yıl buraya tarım alanlarına çalışmak için 4-5 aylığına geliyoruz. Burada kazandığımızla memleketimize dönüyoruz. Yarın tarlalarda artık yılanlarla akreplerle savaşımız başlar. Bizler alışkınız geçim kaynağımız bu başka yapacak bir işimiz yok. Burası bizim için iyidir 10-15 Bin lira gibi toplu bir para elimize geçiyor. Arazide olduğumuz için para biriktirmesi de kolay oluyor. Cebimizde 100 lira varsa o harcanmadan duruyor. Çünkü ekmeğimizi burada yapıyoruz. Masrafımız pek olmuyor. Urfa’da olsak ekmeği günlük bakkaldan alacaksın. Çocuklara haçlık vereceksin yani masrafımız çok olurdu. Allah’a şükür burada öyle bir durum yok. Kazandığımız yanımıza kalacak ve memleketimizde isteyen evinin bakımına, isteyen arabasını değiştirir bu şekilde değerlendirir. Biz burada çalışmaktan memnunuz ." şeklinde konuştu.

    Tarım işçileri çalışacak arazilerin belirlenmesi işleri ile uğraşırken kadınlar ise çalışacakları süre içerisinde tüketecekleri ekmeği pişirmek için uğraş veriyor. Kadınlar, "Tarlalarda alışmak zor. Hele de çocuklar varsa daha da zor oluyor. Biz gün boyu tarlada çalışacağımız için burada olduğumuz süre içerisinde tüketeceğimiz ekmeğimizi iş başı yapmadan tamamlamak mecburiyetindeyiz. Çünkü işten akşam yorgun geliyoruz ve çocuklarla uğraşıyoruz." ifadelerini kullandı.

    Tarım işçileri, Yozgat Valiliği İl Özel İdaresi tarafından kurulan çadırlardan çok memnun olduklarını tek eksiklerinin elektrik olmaması olduğunu belirterek, devlet yetkililerinden elektrik verilmesini istedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası