Ege Postası
Geri

Tartan'dan 4 yılın Z Raporu

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan göreve gelişinin 4’üncü yılında bir değerlendirme toplantısı düzenledi.Başkan Tartan, projelerini gerçekleştirirken hep ‘önce insan’ dediklerinin altını çizdi, “Birinci adamlar güneşi, sonuncu adamlar ise gölgeyi sever. Biz hep güneşi, seçtik. İnsanlarımız geride kalan 4 yıl da bir şeyi net şekilde gördü. O da, sevgi, saygı ve hoşgörü” dedi. Toplantıda Ergenekon Davası kapsamında Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan ve hakkında ağırlaştırılmış müebbet istenen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’a gönderdiği mektup okundu.
Tartan'dan 4 yılın Z Raporu
Haberler / Yerel Yönetimler
19 Mart 2013 Salı 13:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan göreve gelişinin 4’üncü yılında bir değerlendirme toplantısı düzenledi. Hilton Otel’de düzenlenen kahvaltı eşliğinde gerçekleştirilen toplantıya Başkan Tartan’ın yanı sıra, TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Güldal Mumcu, eski Milletvekillerinden Işılay Saygın, CHP İl Başkan Yardımcısı Serdar Sandal, Türk Parlamenterler Birliği İzmir Şube Başkanı Metin Öney, Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel, CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, Belediye Meclis Üyeleri, Konak Belediyesi’nde görevli bürokratlar ve çok sayıda basın mensubu katıldı. “Yaşama sihirli dokunuşlar” adı verilen projelerini özetleyen Başkan Hakan Tartan, İzmir’de ilkleri gerçekleştiren ve insan odaklı hizmet sunan öncü belediye olmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirterek önemli mesajlar verdi.

“ÖNCE İNSAN” DEDİK
Belediye Başkanı Hakan Tartan, dört yıllık görev süresi içinde gerçekleştirdiği hizmetleri zengin bir görsel sunum ile özetlerken, şunları kaydetti; “Bir mücadelenin, bir hizmet yarışının 4’üncü yılını geride bıraktık. Her şey daha güzel olmaya ve olgunlaşmaya başladı. Bizi bu yolda yalnız bırakmayanlara tek tek teşekkür ederim. Biz 4 yılın heyecanının yaşıyoruz. Doğrusu bu yola baş koyduğumda yerel yönetim hizmetlerinin bu karar zor ve zahmetli olduğunu tahmin etmiyordum. Milletvekili olarak ve bakan olarak da bu ili temsil ettim. Ancak, belediye başkanlık benim için ayreı bir hayaldi. Aynı zamanda bir o kadar da güzel bir görevi gerçekleştirdim. Vatandaşa “anında hizmet” anlayışı ile hizmet götürerek, kurtsal bir görev yaptım ve bunun haklı onurunu yaşıyorum. 4 yılda yürütülen hizmetlerde “Önce insan” dedik. Çünkü, insanın olduğu yerde başarı olur.”

SİHİRLİ DOKUNUŞLARLA HALKA UZANDIK

Başkan Tartan hizmetlerini özetlemeye şöyle devam etti; “Belediye hizmetleri, farklı anlayışlarla, çeşitli sloganlarla yürütüldü. Ama biz diğer belediyelerden farklı olarak, odak noktasına insanı ve değişimi koyduk. Tüm projelerimizin içine insanı kattık. Aklı sevginin hizmetine soktuk. Böylece, insanımıza da küçük sihirli dokunuşlarla önemli katkılar koyduk. Başaramayacağımız hiçbir hizmet yoktu. İnsana değer verdik ve, hem topluma hem de yaşantımıza değer kattık. Bu değeri vermeseydik, başarı da gelmezdi. Biz yalanların ve abartıların gölgesinde kalmadık. Türkiye’de 113 muhtarlıkla birçok ilden büyük bir yapıya sahibiz. Bu büyüklüğün tüm zorluklarına rağmen biz bunu da aştık. Muhtarlarımızla el ele vererek, çağdaş bir hizmet koyduk. Vatandaşlarımızın ayağına gittik. Vatandaşın ayağına gittik, yerinde hizmet sunduk. Günümüzde maalesef kültür, tarih ve sanatla tanışmayan nesiller yetişiyor. Biz yine küçük sihirli dokunuşlarla insanları sanatla buluşturduk, tarihle barıştırdık. Bugün sadece duyarlı yurttaşlarımızın desteği ile devam ettiğimiz mavi kapak kampanyası da buna verilecek bir diğer örnektir” diye konuştu.

“BİZ GÜNEŞİ SEÇTİK”
“Birinci adamlar güneşi, sonuncu adamlar ise gölgeyi sever” örneği ile belediyecilik hizmetlerinde izledikleri anlayışı özetleyen Tartan şöyle devam etti; “Biz hep güneşe önem verdik. Biz günde en az üç etkinlikle ve ücretsiz olarak halka ulaşıyoruz. Küçük sihirli dokunuşlardan bir tanesi de buydu. Türkiye’ye getirdiğimiz bir çok ödül ve “Türkiye’nin en başarılı belediyesi” ödülü ile bunu kanıtladık. Doğru bildiğimiz bir yol var. O da, insana olabildiğince sevgi ve saygı göstermek. İnsanı daha çok sevmek ve insanı kucaklamak için bu hayalimizin arkasından koştuk. Biz bu dört yılda kubbede hoş bir seda bıraktık. İnsanlarımız bir şeyi net şekilde gördü. O da, sevgi, saygı ve hoşgörü. Kimseyi ezmeden, üzmeden; kimseye de tepeden bakmadan, çağdaş ve sağlıklı hizmet ve yerel yönetim anlayışlımızla kucakladık.”



“400 MİLYON LİRA YATIRIM YAPTIK”

Başkan Tartan, ilçe için yapılan ekonomik yatırımlara da değinerek, “Yatırım olarak da 400 milyon liralık bir payla ilçemize, kentimize ve ülkemize önemli bir katkı sunduk. Birçok yerde yıllardır yapılamayan hizmetleri gerçekleştirerek, hep ilklerin altına imza attık. Ama şunu biliyorum ki, belediye başkanı olarak kim gelirse gelsin, aynı hizmeti ortaya koyardı. Ancak burada önemli olan şey, insana dokunmaktı” dedi.

TARTAN’DAN SPOR SALVOSU
Konuşmasının sonunda, aldığı başarılı sonuçlarla Türkiye Şampiyonluğuna koşan Konak Belediyesi Bayan Futbol Takımını sahneye davet eden Tartan,yeni çıkan Bütünşehir Yasası ile birlikte gelen düzenlemelerin amatör spora darbe vurduğunu belirtti ve TBMM’ye çağrıda bulundu şunları söyledi; “Bütünşehir yasasının hazırlanması sürecinde olumlu katkı koyan herkese teşekkür ederim. Ancak bu konuda duyarsızlığa hayret ediyorum. Bizzat Spor Bakanı’mız Suat Kılıç ile görüşerek bu konuda yaşadığımız sıkıntıları işlettim. Kendisi, bizden başka bu konu ile ilgili şikayette bulunan belediye olmadığını kaydetti. Maalesef, amatör sporculara gösterilen bu ilgisizlik büyük bir eksiklik. Yapılan değişiklikte, belediye olarak amatör sporculara verdiğimiz maddi destek yüzde 5’ten binde 7’ye çekildi. Yani biz geçen seneklerde 3 trilyon harcarken, şimdi sadece 300 bin lira verebileceğiz. Sporculara verdiğimiz destek 10’da birine düştü. Buna neden tepki gösterilmiyor ve neden düzenlemeye gidilmiyo? Bu gençler ne olaca? Biz gençlerimize iyi birer alışkanlık kazandırdık ve belki de onları kötü alışkanlıklardan ve suçtan uzaklaştırdık. Amatör sporcularımız topluma olumlu katkı sunuyorlar. Biz neden bu hizmetten geri kalalı? Şimdi bu gelişme ile birlikte sunulan katkı geriye gidecek. Bu gerçekten çok önemli bir sorun. Benim Konak’ta 5 bin sporcum var. Hadi bir şekilde altından kalkmaya çalışalım ama, Türkiye’de toplam 2 milyon 500 bin amatör sporcunun durumu ne olaca? Bu sorun ortadan kalkmazsa ülkemizdeki 2,5 milyon sporcunun geleceği tehlikeye girecek. Bunu mecliste dile getirmeli ve tek maddelik bir değişiklik yapmalıyız. Bu konuda yardımcı olması için meclise ve vekillerimize sesleniyorum. Amatör spor ölmesin. Yoksa, bunun vebali büyük olacak”

“İÇİME SİNDİREMİYORUM”
Tartan, İzmir kulüplerinin Süper Lig’de yer alamamasının kendisini üzdüğünü ifade ettikten sonra, “ Spordaki başarısızlığı içime sindiremiyorum. Bir kulübümüz düşmemek bir kulübümüz ilk 6 için mücadele ediyor. Oysa çok daha iyi yerlerde olmaları gerekiyor” dedi.Altınordu, Altay ve İzmirspor’u Konak Belediyesi bünyesinde yanlarına çektiklerini ifade eden tartan, “ Tarihi kulüplerimize sahip çıkma misyonumuz var” dedi.

“EXPO’DA YİNE DE ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ”
Basın mensuplarının EXPO sürecini sorması üzerine Tartan, “ Daha öncede dediğim gibi yerel yönetimlerin olmadığı bir tablo var.EXPO komitesinde Ben, Balçova Belediye Başkanı ve Seferihisar Belediye Başkanı olmalıydı. Yine de elimizden geleni yapıyoruz. Gittiğim her toplantıda tanıtım yapıyorum. EXPO’yu İzmir’i anlatıyorum” dedi.

MARUFLU'YA JEST

İzmir Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu’nun yüzünün kalıbı alındı. Daha sonra bu kalıptan üretilecek Maruflu’nun maskı Konak Belediyesi’nin Mask Müzesi’nde sergilenecek.

BALBAY’DAN MEKTUP
Toplantının sonunda Ergenekon Davası kapsamında Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan ve hakkında ağırlaştırılmış müebbet istenen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’a gönderdiği mektup, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel tarafından okundu. Sertel mektubu okumadan önce yaptığı konuşmada, " Evine plastik tabanca sokmayacak kadar silahtan uzak, ağaç yaprağıyla dost olacak kadar doğa sevgisi olan ve yazdığı kitaplarla insalara din dil ırk ayrımı yapmadan ulaşan Balbay, ağırlaştırılmış müebbet istemiyle yargılanıyor. Bunu asla kabul etmiyoruz. Kalemden başka hiçbir nesneyle ilişkisi olmayan biriydi...gazeteciler olarak hepimizin bir ideali vardı. Uğur Mumcu gibi olmak. Balbay bunu başardı"dedi.




YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası