Ege Postası
Geri

Tartışılan hız limitlerinde söz Büyükşehir'de

Geçtiğimiz günlerde Emniyet Genel Müdürlüğü’nün şehir içi hız limitini arttırmaya yönelik çalışmasına tepkiler artarak devam ederken, 90 kilometre olarak belirlenmesi öngörülen limitler hakkında İzmir’de farklı bir yol izlenecek. Trafikte benzer uygulamalarda yetki sahibi olan ve son sözü söyleyen il trafik komisyonları ile birlikte karar makamı olan UKOME onaylamadığı takdirde, 90 kilometrelik hız limitleri İzmir’de yürürlüğe girmeyecek.
Tartışılan hız limitlerinde söz Büyükşehir'de
Haberler / İzmir
11 Eylül 2013 Çarşamba 15:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- 90 kilometrelik hız limiti ile ilgili düzenlemeye dair farklı ortamlarda tartışmalar devam ederken, konu hakkında değerlendirmeler yapan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım çalışmaya doğru bulmadığını dile getirmişti. Bakan Yıldırım, “Yollarda hızı arttırdığınız zaman felakete yaklaşırsınız. Şehir içinde önünüz arkanız araba dolu. O bakımdan şehir içi hız sınırlarının arttırılmasını doğru bulmuyorum. Her yerde standart 90 olmayabilir” demişti.

İZMİR’DE SON SÖZ UKOME’DE 

Tartışılan hız limitleri ile ilgi olarak bir değerlendirme yapan İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık ise konuyla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğünün çalışmalarına devam ettiğini hız sınırının arttırılması konusunda verilecek kararın ise Büyükşehir Belediyeleri ve Ulaştırma Koordinasyon Şube Müdürlükleri (UKOME) ile yapılacak ortak çalışmanın ardından belirleneceğini söyledi. Hız limitinin arttırılması ile ilgili yetkinin il trafik komisyonları ve UKOME’lerde olduğuna dikkat çeken Anık, “Bakanlık yetkiyi bu kurumlara bırakıyor. Burada yapılan çalışma 70 kilometrelik sınırın 90’a, 50 kilometrelik sınırın 70’e çıkmasıdır. Bu konuda kamuoyunda yanlış bir algı var. Zannediliyor ki karar alınır alınmaz her yerde limit 90 kilometreye çıkacak. Öyle bir şey yok. UKOME ve İl Trafik Komisyonları şehir içerisinde belirli yollarda, ana arterlerde mesela Ankara Caddesi, Altınyol, Yeşildere yolu gibi yaya trafiğine kapalı yollarda hız sınırı artabilir. Ortada yanlış anlaşılma var. Hız sınırı her yerde 90 kilometreye çıkacak diye bir şey yok. Konuyla ilgili UKOME ve Büyükşehir Belediyesi gerekli çalışmayı yapacak. Ondan sonrada hangi bölgede hız sınırı ne kadar olacak belirlenecek” dedi.

UKOME VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇALIŞMA YAPACAK


Yapılan düzenleme ile trafikte sıkışıklığın da önüne geçileceğinin altını çizen Anık, “70 kilometre şehir trafiğinde belli yerlerde tıkanıklığa neden oluyordu. Ancak her yolda değil, sadece bazı belirli bölgelerde. İzmir’in çevreyollarında hız sınırının 90 kilometreye çıkmasında bir sıkıntı yok. Ama siz tutup İzmir’deki tüm yollarda 90 kilometre sürat yapılacak derseniz bu olmaz. Bakanlığın açıklaması da böyle. Yetkiyi UKOME ve Büyükşehir Belediyesi’ne verip yapılacak çalışma sonrası, hangi yolda hangi hız sınırı konulacak kararı bu mercilere bırakıyor. Ben bu konunun bir sıkıntı getireceğini düşünmüyorum. Vatandaşımızın algıladığı gibi tüm ana arterlerde 90 ile gidilmeyecek. Ancak bu bölgeler tespit edilip ayrılacak” ifadelerini kullandı.

HIZ ARTIŞI ÖNCELİKLE ÇEVRE YOLLARINDA UYGULANACAK

70 kilometrelik hız sınırının bazı bölgelerde trafik sıkışıklığına yol açtığını da dile getiren Anık, yaya trafiğinin olmadığı, alt geçit ve üst geçitlerin tamamlandığı yollarda 70 kilometre hız sınırının düşük olduğunu belirterek, “Yapılan çalışmalar sonrasında şehrin ana arterlerinde hız düzenlemesine gidilecek. Biraz arttırılmasında fayda var diye düşünüyorum. Trafik akışı gerekli tedbirler alındığında bu uygulamada yürürlüğe girdiğinde hızlanacak” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası