Ege Postası
Geri

Tatı'nın yüzü yarış pistlerinde gülmüyor

Buca’da ilçe örgütü, meclis üyeleri ve belediye üçgeninde yaşananlar nedeniyle zaman zaman sıkıntılı günler geçiren Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın yüzü At Sahibi ve Yetiştirici olarak yarış pistlerinde de gülmüyor.
Tatı'nın yüzü yarış pistlerinde gülmüyor
Haberler / Yerel Yönetimler
20 Şubat 2013 Çarşamba 14:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Buca Belediye Başkanı olmasının dışında, Ege'de atçılığın beşiği sayılabilecek ilçede aynı zamanda At Sahibi ve Yetiştirici olan Ercan Tatı’nın sahibi olduğu atlar kazanmayı unuttu.Başkan Tatı'nın bugüne kadar sarı-lacivertli forması 175 koşuda boy gösterirken sahip olduğu yarış atları sadece 5 kez kazanabildi. Tatı’nın yarış atları geride kalan zaman zarfında 9 kez ikincilik, 17 kez üçüncülük ve 20 kez de dördüncülük ikramiyesini ahırına götürdü.

2001'DE BAŞLADI 5 KEZ BİRİNCİLİK SEVİNCİ YAŞADI
Buca’da ilçe örgütü meclis üyeleri ve belediye üçgeninde yaşananlar nedeniyle zaman zaman sıkıntılı günler geçiren Tatı’nın yüzü hipodromlarda da gülmüyor. 2001 Eylül’ünde Çılgın Bebek isimli atıyla yarışçılık camiasına adım atan Tatı yarış pistlerinde en son birincilik sevincini 2009’un Kasım ayında Mahcup isimli atıyla yaşadı. Tatı’nın o tarihten bu yana sahibi olduğu hiçbir at yarış kazanmazken,Tatı’ya son birincilik sevinci yaşatan Mahcup aynı zamanda Tatı’nın at sahibi olarak elde ettiği 5 birinciliğinde tek sahibi… Başkan Tatı kendisini ‘Mahcup’ etmeyen atı sayesinde 5 birincilikle toplam 94 bin TL kazandı.

KOŞAR VAZİYETTE 6 YARIŞ ATI
Tatı’nın bu güne kadar pistlerde koşan atları ise, Çakır Osman, Bovios, Benli Ana, Mahcup, Bumin Kağan, Salacak, Güçler, Büyükgöl, Tangül, Yurduşen, İntegral, Çılgın Bebek, Wavony ve Flegmatik…Türkiye Jokey Kulübü'ne kayıtlı şuanda 15 atı gözüken Tatı’nın koşar vaziyette Ahsen Gülü, Benli Ana, Bovıos, Çakır Osman, Kurlıng ve Sprıng Gren isimli atları bulunurken, önümüzdeki yıllarda sahaya gelecek 4 tane de tayı bulunuyor.

KATKILARINDAN DOLAYI GÜMÜŞ TEPSİ VERİLDİ
Hipodromda sadece At Sahibi-Yetiştirici ünvanıyla yer almayan Başkan Tatı, İzmir Şirinyer Hipodromu’nda her yıl geleneksel olarak düzenlenen Buca Belediye Başkanlığı Koşusu’nu kazanan atın sahibine kupa veriyor. Geçtiğimiz ay düzenlenen Buca Belediye Başkanlığı koşusunu Stromboli isimli safkanı jokeyi Sadettin Boyraz ile kazanmış, Başkan Tatı’da kazanan atın sahibi Francesco Sponza'ya kupa vermişti Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi tiyotrocu İlyas İlbey de Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'ya Türk yarışçılığına katkılarından dolayı gümüş bir tepsi hediye etmişti.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası