Ege Postası
Geri

Tekin'le dobra dobra

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ‘Aziz Kocaoğlu’nu çok başarılı bulduğunu, AK Parti’nin İzmir’de bizden dönmelerden birini aday gösterebileceğini’ vurguladı
Tekin'le dobra dobra
Haberler / Politika
5 Kasım 2012 Pazartesi 14:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 EGE POSTASI- HABER SERVİSİ/ CHP Genel Başkan Yardımcıs Gürsel Tekin Bentv’de yaşınlanan 3 Gazeteci 1 Konuk programında İzmir’le ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Erol Yaraş, Osan Gençer ve Ünal Ersözlü’nün sorularını yanıtlayan Gürsel Tekin “İzmir’ nasıl görüyorsunuz'” sorusunu “bir İngiliz elçi Türkiye ile ilgili bir rapor gönderiyor. İngilizler merak ediyor. Raporda İngiliz büyükelçi belli bölgeler 18. Yılda kalma diyor. Belli bölgeler taaa 16’ıncı,17’ınci yüzyıllarda kalma diyor. Belli kriterlerde çok az olmak üzere 19. Yüzyılı. andıran yaşam biçimi vardır. Diyor. Bunlardan biri İzmir. İzmir’in şanslı tarafı var. İzmir ve Eskişehir benzer. Çok şanslı. Buralarda hizmet olarak eksikler olabilir ama unutmayalım ki Türkiye’deki belediyecilik çok garip. Doğduğunuz günden öldüğünüze kadar belediyeye bağlısınız. İzmir’in her zaman olduğu gibi farklılığı vardır. Kale gibi değil ama, İzmirle CHP’nin örtüştüğünü söyleyebilirim” şeklinde yanıtladı



13 VEKİLİ BİR ARADA GÖRMEK MÜMKÜN MÜ'

 Gürsel Tekin “13 vekili izmirde bir arada görmek mümkün değil. Bunu nasıl düzelteceksiniz” sorusuna ise şu yanıtı verdi.

“13 milletvekilinin bir araya gelmemesinin düşünce farklarından olduğunu zannetmiyorum. Bütün vekiller CHP’de elbette farklı düşünebilir. Ama parti görevi başka bir şeydir. Aslında bu biraz önce ifade ettiğim şey sadece CHP’ye mahsus değildir. Belki CHP daha yüksek düzeyde kendini ifade edebildiği için farklı algılar oluşturulmak doğru değildir. CHP Biraz perdesiz ev olduğu için kamuoyu rahatlıkla içeriyi görebiliyor.

 


BÜTÜNŞEHİR- BÜYÜKŞEHİR TARTIŞMASI

Bütünşehir mi büyükşehir mi tartışması  olduğuna dikkati çeken Gürsel Tekin “Bunların merkezi üniversiteler olması lazım. Kentler bilimle yönetiliyor. Betonlaşan şehirler istenmiyor ama biz bnunla övünür olduk. Bırakın belediyeleri kaldırmayı bir sokakta plan tadili olduğunda Avrupa’da referandum yapılır. Demokrasi böyledir. Referanduma gitmeliydik. Anayasada da açık. Sayın Cumhur başkanı anayasayı uygulamak zorunda. Keyfe keder böyle yaparsa anayasaya karşı çıkmış olur” dedi.



BELEDİYE BAŞKANLARININ YENİDEN ADAY OLMASI

Mevcut belediye başkanlarının performansı ve yeniden aday gösterilip gösterilmeyeceği şeklindeki soruyu yanıtlayan Gürsel Tekin “öncelikle fiilen belediye başkanı olanlar karşısında da belediye başkanı adayı olmazsa aday olmaya devam eder bu doğaldır. Ben bütün bu baskıya rağmen Kocaoğlu’nu çok başarılı buluyorum.  Sayın Başbakan belediyelerin üzerinden elini çek. Bunu sen de zamanında istemiştin. Ankara elini İstanbul’dan çek demiştin. Belediyelerimiz hizmetten ziyade ideolojik bir  tartışmaya giriyor. Kültür Bakanı Ertuğrul Günay belediye başkanı adayı olacağım demedi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da İstanbul’u hedef seçti. AKP bizden dönmelerinin bir tanesini aday gösterebilir. Birkaç anket var o anketlerin sonuçlarını gördüm. Çok detaylı bir anket yapılmış.Kime vermeyeceksiniz denildiğinde AKP açık ara önde.

Benim kişisel düşüncem iki çerçevede bakmalıyız. Birincisi parti ve örgütümüzün düşüncesini almamız gerekiyor ve ikinci olarak o bölgede oturan vatandaşların düşüncelerini almalıyız. Yurttaşlarımız sonuçta sandığa gidip oy verecek . Onlar önemli. Elbette örgütün de düşüncelerini almak gerekir” diye konuştu. Gürsel Tekin “İzmir’den gelen en büyük sıkıntılar neler'” sorusuna ise İzmir’de yolsuzluk duymadım. Eksikler hiç önemli değil. İzmir’de rahatsızlık bize gelmiyor. Ufak tatlı şeyler oluyor. Her ailede olduğu gibi bizde de oluyor” sözleriyle yanıt verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası