Ege Postası
Geri

Tele tokatçılar, Almanya'ya sıçradı

Kendilerini polis ya da savcı olarak tanıtarak telefonla aradıkları kişileri dolandıran şebeke Almanya'ya sıçradı. Almanya'da polise başvuran H.A. (83) isimli Alman vatandaşını polis diye arayarak dolandıran ve çok iyi derecede Almanca konuşan...
Tele tokatçılar, Almanya'ya sıçradı
Haberler / Güncel
11 Haziran 2013 Salı 16:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kendilerini polis ya da savcı olarak tanıtarak telefonla aradıkları kişileri dolandıran şebeke Almanya'ya sıçradı. Almanya'da polise başvuran H.A. (83) isimli Alman vatandaşını polis diye arayarak dolandıran ve çok iyi derecede Almanca konuşan 5 kişi, İzmir'de gözaltına alındı.

Almanya'da polise başvuran H.A. isimli Alman vatandaşı, kendisini Duisburg polisi olarak tanıtan şahısların telefonla kendisini aradığını, borçlarına karşılık para yatırması gerektiği uyarısında bulunan kişilerin aksi takdirde polis tarafından yakalanacağını ve hapse gireceği beyanı ile kendisini korkutup, dolandırdığını ileri sürdü. Bunun üzerine çalışma başlatan Alman polisi, H.A.'nın şüpheli şahıslara iki ayrı taahhütlü mektup içinde gönderdiği 24 bin Euro'nun İzmir'in Bornova ilçesinde bir adrese gönderildiğini belirledi. Alman İnterpolü'nün ihbar yazısı ile çalışma başlatan İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, belirtilen adrese baskın yaptı. Ofis olarak dizayn edilen apartman dairesinde arama yapan ekipler, 17 dizüstü bilgisayar, 1 masa üstü bilgisayar, 2 taşınabilir hard disk, şikayetçinin adının yazılı olduğu belgeler ile çok sayıda yaşlı Alman vatandaşının kimlik ve banka bilgilerinin bulunduğu rehbere el koydu. Arama sırasında işyerine gelen H.K. (25) ve J.K. (21) gözaltına alındı. Soruşturmayı sürdüren ekipler, şebeke üyesi C.K. (31), Y.D. (25) ve M.K.'yı (25) da Karabağlar ilçesindeki evinde gözaltına aldı. Evde yapılan aramada ise çok sayıda bilgi ve belgeye ulaşıldı. Gözaltına alınan 5 şüpheli emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Alman vatandaşlarının bilgilerini ele geçiren zanlılardan kardeş olan H.K. ve J.K. ile C.K.'nin Almanya'da doğup büyüdüğü ve Almanca'yı anadilleri gibi bildikleri belirtildi. Polis olarak aradıkları yaşlı Alman vatandaşlarına, çeşitli yalanlarla kandırdıkları öğrenildi. Alman vatandaşlarına yasa dışı oynadıkları bir bahisten para kazandıkları yalanına başvurdukları, parayı alabilmeleri için de verilen adrese posta yoluyla para göndermelerini istedikleri iddia edildi. Buna inanmayan Almanların ise daha sonra tekrar polis tarafından aranıyor tertibi ile korkutularak kanuni yükümlülük altında kalmalarını önleme karşılığında paralarının istendiği ileri sürüldü.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası