Ege Postası
Geri

Temiz bir Ödemiş için birlik çağrısı

Ödemiş Belediyesi, havaların ısınmasıyla akşamları park ve bahçelere gezmek amacıyla çıkan vatandaşların çevreye duyarlı olması konusuna dikkat çekiyor.
Temiz bir Ödemiş için birlik çağrısı
Haberler / Yerel Yönetimler
14 Nisan 2016 Perşembe 11:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kentimizin en güzel mekanları olan parklarda ve işyeri önlerinde yerlere gelişi güzel atılan kabuklu yiyeceklerin artıkları çirkin bir görüntü oluşturarak, çevrenin kirlenmesine neden oluyor. Temizlik işleri ekiplerince her gün düzenli olarak süpürülen cadde ve sokaklarda yaz mevsiminde bu görüntülere oldukça sık rastlanıyor. İlçemizde yeterli sayıda çöp konteynerleri ya da çöp kutuları olmasına rağmen, özellikle çekirdek kabuklarının yerlere atıldığı gözlenmektedir. Taşların ya da çimlerin içinde kalan çekirdek kabuklarının temizlenmesi oldukça güçleşiyor.  Bu olay aynı zamanda ekolojik dengeye zarar vererek, çimlerin kurumasına da neden oluyor.

Çöplerimizi konteynerlerin içine atalım

Sağlıklı bir çevre ve yaşam alanlarımızın temiz tutulması konusunda çalışmalarını titizlikle sürdüren Ödemiş Belediyesi, yeni yeraltı ve yerüstü konteynerlerini şehrin tüm bölgelerinde kullanıma sundu. Çöp konteynerleri, bünyesinde bulunan sıvı maddelerin sızıntı yoluyla çevreye pis koku ve bakteri yayması  ve kedi, köpek gibi sokak hayvanlarının da çöpleri karıştırıp etrafa  yaymasını engelleniyor. Çevre bilincinin oluşturulması ve konteynerlerin kullanımı konusunda bilgilendirme çalışmalarının yapılmasına rağmen vatandaşların çöplerini konteynerlerin yanlarına bıraktıkları gözlenmektedir. Konteynerlerin içi boş olmasına rağmen yanlarına bırakılan çöpler, havaların ısınmasıyla kötü koku ve görüntü kirliliğine neden olmaktadır. Vatandaşlarımızın bu konuda  daha duyarlı olması gerekmektedir.

Yemyeşil doğası ile yaşanacak bir kent olan Ödemiş’te, bizden sonraki nesillere iyi bir gelecek bırakmak için çevremizi kirletenleri uyarmak hepimizin görevidir.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası