Tiyatro, Kütüphane ve Dış İlişkiler müdürlükleri kuruluyor
Bornova Belediye Meclisi; Tiyatro, Kütüphane ve Dış ilişkiler adıyla üç yeni müdürlük kurulması kararı aldı. İçişleri Bakanlığı’nın geçen yıllarda Bornova Belediyesi’nin statüsünü yükseltmesi ile müdürlük kurma hakkı 32’ye yükseldi. Yeni kurulacaklarla beraber müdürlük sayısı 27 oldu. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır yeni müdürlüklerle birlikte kurumsal yapı güçlenirken yurttaşlara verilen hizmetin etkinliği, verimliliği ve kalitesinin daha da artacağını ifade etti
İZMİR-İçişleri Bakanlığı geçen yıllarda Bornova Belediyesi’nin yerel yönetimler arasındaki yerini üç basamak birden yükselterek ‘C13’ten ‘C16’ya çıkarmıştı. Yaklaşık 425 bin nüfusa sahip Bornova Belediyesi böylece 750 bin nüfuslu belediyeler statüsüne girerken müdürlük sayısı da arttırıldı. Bu kapsamda geçen yıl mevcut müdürlüklere ek olarak Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü kuruldu. Bu sayede Bornova’da ihtiyaç sahibi binlerce aileye her yıl yapılan 10 milyon liralık yardımlar daha da organize hale geldi.
Bornova Belediyesi’nin son meclis toplantısında ise Tiyatro, Kütüphane ve Dış ilişkiler adlarıyla üç yeni müdürlük kurulmasına oy birliği ile karar verildi. Yeni kurulan müdürlüklerle birlikte Bornova Belediyesi’ndeki müdürlük sayısı 27’ye yükseldi. İçişleri Bakanlığı’nın statü yükseltmesinin ardından Bornova Belediyesi’nin 32 müdürlük kurma hakkı bulunuyor.
Yaşam kalitesi yükseldi
Son 4.5 yılda ilçe belediyeleri arasında rekor kırarak yaptıkları yaklaşık 200 milyon liralık yatırımla ilçede yaşayanların yaşam standartlarının önemli ölçüde yükselttiğini ifade eden Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Yeni kuracağımız müdürlükler bize daha da güç katacak. Yasa belediyemize norm kadro olarak 32 müdürlük kurma hakkı veriyor. Bizim şu anda 24 müdürlüğümüz var. Bu üç müdürlükle 27 olacak. Üç müdürlüğün de tanımı ve adı yasada belirli. Bornova Belediyesi Şehir Tiyatroları(BBŞT) gibi her yıl yüzlerce kursiyeri eğiten, 14 ayrı kursiyer oyunu sergileyen kendisi de yılda 3-4 tiyatro oyunu sahneye koyan bir tiyatro yapısı başka bir ilçe belediyesinde yok. Şimdi biz, BBŞT’yi kurumsal kimliğe büründürmek adına bir müdürlük kurma düşüncesindeyiz” dedi.
Bornova Belediyesi’nin son yıllarda yurt içi ve yurt dışında adını çok daha fazla duyurduğunu hatırlatan Başkan Sındır şu bilgileri verdi: “Hem yurt içinde hem de yurt dışında kardeş kentlerimiz var. AB ve İZKA fonlarından yararlandığımız projelerimiz mevcut. Özellikle de Balkan coğrafyasındaki pek çok kentle önemli ilişkilerimiz var. Her ne kadar AB ve Dış İlişkiler birimimiz olsa da bütün bu ilişkileri çok daha organize bir şekilde yürütme anlamında bir müdürlük çatısı altında toplamak istiyoruz. Bir üçüncüsü de Kütüphane müdürlüğü. Kütüphane, Arşiv ve Dokümantasyon adı altında, daha doğrusu görev alanı içinde çalışan bir müdürlük olacak. Belediyemizin bütün birim arşivleri bu müdürlüğün sorumluluğunda bulunacak. Biz Elektronik Belge Yönetim Sistemi’ne(EBYS) geçen İzmir’deki tek belediyeyiz. EBYS sistemini son derece başırılı uygulayan bir belediyeyiz. İmar arşivlerimizi dijital ortama geçiriyoruz. Bütün bu çalışmaların yürütülmesi adına Kütüphane Arşiv Dokümantasyon Müdürlüğü’nü kuracağız.”