Ege Postası
Geri

Toplu ulaşıma zam geliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni yılın başlangıcıyla birlikte toplu ulaşım tarifesine zam yapacak. 1 Ocak 2015 tarihi itibarı ile yürürlükteki mevcut tarifeye zam kararı alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent içi ve ilçe ulaşım ücretlerinde yüzde 9 ila 12 oranında artışa gidecek. Hazırlanan yeni tarife önümüzdeki günlerde meclis onayına sunulacak ve yeni yılın başından itibaren geçerli olacak.
Toplu ulaşıma zam geliyor
Haberler / İzmir
11 Aralık 2014 Perşembe 15:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden kritik bir zam kararı daha geldi. ESHOT Genel Müdürlüğünce hazırlanan yeni toplu ulaşım tarifesine göre İzmirliler yeni yıla zamla girecek. Otobüs, metro, vapur ve İZBAN’da toplu ulaşım taşıma ücretlerine yüzde 9 ile 12 arasında zam geliyor.
 
 
İŞTE YENİ TARİFE

Hazırlanan yeni toplu ulaşım tarifesine göre ulaşım ücretlerinde yüzde 9 ile yüzde 12 oranında zam yapılması öngörüldü. Tam bilet fiyatlarına 25 kuruş, öğrenci biletlerine ise 15 kuruş zam yapılacak tarifeye göre tam bilet fiyatları 2 TL’den 2,25 TL’ye, öğrenci bileti fiyatları 1,10 TL’den 1,25 TL’ye, öğretmen bileti fiyatları ise 1,40 TL’den 1,60 TL olacak.
 
EN BÜYÜK ZAM GECE BİNİŞLERİNE

Zamlar bununla da sınırlı kalmayacak. En dikkat çeken zam rakamlarına göre havalimanı ulaşımında vatandaşların cebinden 50 kuruş daha fazla çıkacak. ESHOT Genel Müdürlüğü’nce hazırlanan yeni zam paketine göre havalimanı otobüsleri için biniş ücreti, 4 TL’den 4,50 TL’ye çıkartılırken, gece boyunca saat başı hizmet veren “Baykuş” seferlerinde de tam biniş 4 TL’den 4,50 TL’ye, öğrenci 2,20 TL’ye öğretmen ise 2,80 TL’den 3,20 TL’ye çıkartıldı.
 
PASO UYGULAMASI GERİ GELİYOR

Geçmişte uygun vatandaşlara uygun fiyatlı ulaşım imkanı sunan  paso uygulaması da yeni tarife ile birlikte tekrar geri gelecek. Başlayacak 52 kontörlük paso kart uygulaması ile birlikte, kartla biniş yapanları her sefer için 2 lira kontör ücreti ödeyecek. Peşin bedeli 105 TL olarak belirlenen kartlar zamsız tarifeye göre fiyatlandırılacak.
 
İLÇELER DE ZAMDAN NASİBİNİ ALDI

Yeni ulaşım tarifesi ile birlikte ilçelere ulaşım da zamdan nasibini aldı. Urla, Seferihisar, Torbalı gibi ilçelere biniş ücretlerinde tam 3 lira 50 kuruştan 3 lira 95 kuruşa, öğrenci 1 lira 90 kuruştan 2 lira 15 kuruşa, öğretmen ise 2 lira 10 kuruştan 2 lira 40 kuruşa çıkarıldı.
 
60 YAŞ KARTLARINA ZAM YOK, 3-5 KARTLARA İNDİRİM GELDİ

Hazırlanana yeni tarife uyarınca 60 yaş kartlarında zam öngörülmedi. 100 TL olan kart ücreti aynı kalırken, 3-5 biniş kartlarında ise indirime gidildi. 2 binişlik kartların 6,50 TL’den 5,50 TL’ye, 3 binişlik kartlar 9,40 TL’den 7,75 TL’ye, 5 binişlik kartların ücreti ise 15,20 TL’den 12,25 TL’ye düşürüldü.
 
90 DAKİKA TEK BİLET UYGULAMASI DEVAM EDECEK

Diğer yandan, son dönemlerde tartışma konusu olan ve uygulamaya konan yeni aktarmalı sistem sonrasında 120 dakikaya çıkarılması gündeme taşınan 90 dakika tek bilet uygulamasında yeni bir değişiklik öngörülmedi. Hazırlanan yeni tarife ilgili komisyonlarda görüşüldükten sonra, Cuma günü İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleşecek oturumda meclis onayına sunulacak. Yeni tarife 1 Ocak 2015 itibarı ile yürürlüğe girecek. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası