Ege Postası
Geri

Toprak: AK Parti döneminde kredi kartı sayısı yüzde 900'ün üzerinde arttı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, 2002 sonunda 6 milyon dolayında olan kredi kartı sayısının bu yıl itibariyle 56,4 milyona yükseldiğini belirtti. Toprak, “AK Parti döneminde kredi kartı patlaması yaşanmış, kart sayısı yüzde...
Toprak: AK Parti döneminde kredi kartı sayısı yüzde 900'ün üzerinde arttı
Haberler / Politika
19 Temmuz 2013 Cuma 14:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, 2002 sonunda 6 milyon dolayında olan kredi kartı sayısının bu yıl itibariyle 56,4 milyona yükseldiğini belirtti. Toprak, “AK Parti döneminde kredi kartı patlaması yaşanmış, kart sayısı yüzde 900’ün üzerinde artmış, bu tablonun sorumlusu bizzat kendisi olan Başbakan'ın bundan yakınmaya hakkı yok.” dedi.

        Yaptığı yazılı açıklamada, geçen yıl itibariyle, kredi kartıyla yapılan harcamaların toplamının 361,3 milyar TL olduğunu belirten Toprak, bu yıl ise harcama tutarının 5 ayda 165,3 milyar TL’ye ulaştığını ifade etti. Yıl sonuna kadar bu rakamın 500 milyar TL’yi bulacağını ileri sürün Toprak, “Başbakan vatandaşa kredi kartı kullanmayın, diyor. İnsanımızın yaşamını borçsuz idame ettirecek bir geliri olsa ne diye kredi kartı kullansın, borca girsin, faiz ödesin, sıkıntı yaşası? Kişi başına geliri 10 bin doların üzerine çıkartmakla övünen Başbakan da bunun sadece kağıt üzerinde olduğunu biliyor. 10 bin dolar kişi başına geliri olan bir ekonomide 2 milyon 677 bin kredi kartı sahibi kanuni takipte ya da icrada, hacizde olur m? İnsanlarımız, birkaç kredi kartını birden kullanarak yaşamlarını sürdürme çaresi arıyor. AKP iktidara geldiğinde, aileler aylık gelirlerinin yüzde 7,5’unu borç ödemesine ayırıyorlardı, Ödeyemeyenler ise milyonlarca icra ve haciz dosyasıyla, kanuni takiplerle, icra dairelerinin kapısında yığılıyor. Sayın Başbakan'a tavsiyem; Ankara-Yenimahalle yolu üzerinde yeni açılan icra mahkemelerine bir boş vaktinde gitsin ve sorumlusu olduğu tabloyu gözleriyle görsün. İcra daireleri ve dosyaları artık Ankara Adalet Sarayı’na sığmadığı için ayrı binaya taşındı. Başkentin göbeğinde İcra Adalet Sarayı açıldı. Başbakanın haberi yok.” şeklinde konuştu.

    Başbakan'ın 11 yıldır iktidarda olduğunu unutup sürekli yakındığını, eleştirdiğini, kurumlara tepki gösterdiğini öne süren Toprak, açıklamalarına şöyle devam etti: “Hükümetin başında, iktidarda kendisi yokmuş gibi Başbakan sürekli eleştiriyor, tepki gösteriyor. Halka kart almayın, borç almayın, kredi almayın derken, bankalara da komisyon aldıkları, faiz aldıkları için kızıyor. Bu tabloyu düzeltecek, tüketiciyi, borçlu vatandaşı, mağduriyetten kurtaracak yasaları çıkartmak, kendi görevi. TBMM’de çoğunluk kendisinde. Bizim getirdiğimiz tüm önerileri reddediyorlar. Tüketici hakları yasasını yıllardır TBMM gündemine getirmeyen kendisi. Meclis tatile girdikten sonra getiren de yine kendisi. 5-12 Temmuz arasında bir haftalık dönemde tüketici kredileri 1 milyar 766 milyon TL artışla 226 milyar 814 milyon TL’ye yükseldi. Bir haftada kullanılan kredi 2 milyar TL artmış. Yani borç 2 milyar TL artmış. Geçen yılın sonundan bu yana 6 ayda kullanılan tüketici kredisindeki artış 33 milyar TL. Türkiye’yi borçla yaşayan bir ülke haline getiren, milyonlarca yurttaşımızı kredi ve borç batağına sürükleyen ekonomik politikaların sorumluğu Başbakanın ve AKP’nin omzundadır. Başbakan sorumlu arıyorsa, aynada kendisine baksın.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası