Ege Postası
Geri

Tugay'ın İZBAN çağrısına AK Parti'den yanıt: 'Gelen gideni aratacak'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın İZBAN'da ortaklığı bitirelim çağrısına AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, " Sizin hizmet üretme derdiniz olmadığı gibi ortak iş yapıp İzmirli hemşerilerimizin dertlerini çözme niyetiniz de yok. Tunç Soyer'den sonra daha kötüsü gelir mi demiştik. Ama öyle görünüyor ki, CHP'de gelen gideni aratacak" dedi. 
Tugay'ın İZBAN çağrısına AK Parti'den yanıt: 'Gelen gideni aratacak'
Haberler / Yerel Politika
28 Mayıs 2024 Salı 18:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay’dan hükümete tarihi çağrı geldi.

İZBAN’da kurulan ortaklığın artık işleyemez noktaya geldiğini anlatan Tugay, “Bu iki başlılık, ortaklık beklendiği gibi çalışmıyor. Bizim oturup konuşmamız lazım. Bunu da Ankara’da dile getireceğiz. İZBAN’ın işletmesini tamamen belediye üzerine alabilir, devredebilir de” ifadelerini kullanmıştı. 

Tugay'ın çağrısına AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, " Sizin hizmet üretme derdiniz olmadığı gibi ortak iş yapıp İzmirli hemşerilerimizin dertlerini çözme niyetiniz de yok. Tunç Soyer'den sonra daha kötüsü gelir mi demiştik. Ama öyle görünüyor ki, CHP'de gelen gideni aratacak" dedi. 

AK Partili Kaya'nın açıklaması şu şekilde;

"Sn. Tugay, siz belki bilmezsiniz. CHP İzmir'de iş yapmadığı ve hizmet üretmediği için, kangrene dönen şehir içi ulaşım sorununu çözmek amacıyla İZBAN projesini yaptık. İzmir'imize Selçuk'tan Aliağa'ya kadar, 136 kilometre uzunluğunda bir raylı sistem hattını kazandırdık.

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Ulaştırma Bakanlığımızın çok altındaki yatırım taahhüdüne rağmen, beraber iş yapma kültürü adına %50 eşit ortaklı bir yapı kurduk. Süreç içerisinde taahhüt ve yatırımlarınızı yerine getirmediğiniz halde ortaklık aynı şekilde devam etti.

Bizim her zaman şiarımız, "Söz konusu İzmir ve İzmir'e hizmet ise geri kalan her şey teferruattır" şeklinde olmuştur.

Önemli olan İzmir'imize ve hemşehrilerimize hizmettir ve bunu da İzmir'e yakışan bir biçimde, uzlaşı kültürü içinde yapabilmektir. Ama anlaşılıyor ki, sizin hizmet üretme derdiniz olmadığı gibi ortak iş yapıp İzmirli hemşerilerimizin dertlerini çözme niyetiniz de yok. Tunç Soyer'den sonra daha kötüsü gelir mi demiştik. Ama öyle görünüyor ki, CHP'de gelen gideni aratacak."

 

Tugay’dan hükümete tarihi çağrı: Ortaklık bitsin!

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası