Ege Postası
Geri

Türkçe’nin çocukları, Türk Dünyası Kültür Başkenti’ne geliyor

11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları, Türk Dünyası Kültür Başkenti olan Eskişehir’e geliyor. 20 ülkeden 80 öğrencinin katılımıyla gerçekleşecek olan tören, 9 Haziran Pazar günü yapılacak. Bu yılki program, Eskişehir'in 2013 Türk...
Türkçe’nin çocukları, Türk Dünyası Kültür Başkenti’ne geliyor
Haberler / Güncel
2 Mayıs 2013 Perşembe 12:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları, Türk Dünyası Kültür Başkenti olan Eskişehir’e geliyor. 20 ülkeden 80 öğrencinin katılımıyla gerçekleşecek olan tören, 9 Haziran Pazar günü yapılacak. Bu yılki program, Eskişehir'in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olması dolayısıyla ayrı bir önem taşıyor. Her yıl TBMM tarafından verilen Meclis Özel Ödülü, Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in katılımıyla Atatürk Stadyumu’nda düzenlenen törenle verilecek.

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından “Uluslararası Dil ve Kültür Festivali” kapsamında düzenlenen 11. Türkçe Olimpiyatları bu sene “Evrensel Barışa Doğru” sloganıyla başlıyor. Dünyanın farklı ülkelerinde Türkçe'yi en iyi öğrenenleri ödüllendirmek amacıyla 2003 yılından beri düzenlenen Türkçe Olimpiyatları, 1-16 Haziran tarihleri arasında yapılacak. 140 ülkeden 2 bin finalist öğrencinin katılacağı 11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali “Evrensel Barışa Doğru” sloganıyla Türkiye genelinde 55 il, 99 sahnede yapılacak. Beş kıtadan dili, dini, rengi farklı 2 bin öğrenci şarkı, şiir, dil bilgisi, yazma ve güzel konuşma, halk oyunları, tiyatro gösterileri ve kısa film gibi 19 farklı kategoride hünerlerini sergileyecek.

Bu yıl 9 Haziran’da Eskişehir’e gelecek olan Türkçe sevdalıları, Eskişehirli vatandaşlara unutulmaz bir gün yaşatacak. Türkçe Olimpiyatları'nın Eskişehir bölümünü değerlendirmek amacıyla basın mensuplarıyla bir araya gelen tertip komitesi, geçen yıl düzenlen Eskişehir İl etkinliği de geniş katılım ve coşku içerisinde kutlandığını söyledi.

Tertip Komitesi Başkanı Engin Kara, yaptığı açıklamada 11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali Eskişehir İl Etkinliği 9 Haziran 2013 Pazar günü olacağını duyurdu. Kara, Eskişehir'in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olmasından dolayı TBMM tarafından verilen Meclis Özel Ödülü’nün Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in katılımıyla törende verileceğini kaydetti. "Bu açıdan Olimpiyatların Eskişehir ayağı ayrı bir önem kazanmış durumda." diyen Kara, şöyle devam etti: "20 ülkeden 80 öğrencini katılımıyla gerçekleşecek Eskişehir Etkinliği, yine herkesi kucaklayan ve coşku içerisinde kutlayacağımız bir şekilde gerçekleşeceğini umut ediyoruz."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası