Ege Postası
Geri

Türkiye birincisi Doğan: Başarımın arkasında dershane var

Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Mikail Doğan, hayatnın dershane sayesinde değiştiğini söyledi. Kahramanmaraş'a bağlı Nurhak nüfusuna kayıtlı olan Doğan, yaklaşık 7 bin nüfuslu bu ilçeden Elbistan'a göç...
Türkiye birincisi Doğan: Başarımın arkasında dershane var
Haberler / Güncel
16 Kasım 2013 Cumartesi 11:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Mikail Doğan, hayatnın dershane sayesinde değiştiğini söyledi. Kahramanmaraş'a bağlı Nurhak nüfusuna kayıtlı olan Doğan, yaklaşık 7 bin nüfuslu bu ilçeden Elbistan'a göç eden işsiz bir baba ile ev hanımı bir annenin çocuğu. Ailesi ve çevresinin etkisiyle dershaneye gitmeye karar vererek, Aksu FEM Dershanesi’ne kaydoldu. Hayatının kalan kısmı için önemli bir karar verdiğinin farkına ise Türkiye birincisi olduğunda vardı. 20 Temmuz 2012 tarihinde açıklanan LYS sonuçlarına göre MF-1 ve 2’de birinci olan Doğan, şimdi tıp öğrencisi.

Bu başarıyı hayal bile edemeyeceğini belirten Mikail Doğan, “Ailemde benden daha zeki ve çalışkanlar vardı ancak önlerinde bir rehber olmadığı için kaybolup gittiler. Dershaneye kayıt yaptırdığımda hocalarım bana hem iyi bir dost hem de çok iyi rehber oldu. Gecelerini gündüzlerini benim için feda ettiler. Türkiye 30 binincisiyken birinci olarak üniversiteye gittim. Bu değişimde en etkin rol dershanemdeydi.” dedi.

'EŞİTLİK SAĞLANIRSA ZATEN GEREK KALMAZ'

Dershanelerin kapatılmasının tartışılmasına anlam veremediğini söyleyen Doğan, “Ben Nurhak gibi küçük bir yerden çıkıp Türkiye birincisi oluyorsam, benim gibi binlerce örneğin olduğunu da biliyorum. Benim durumumda olanların gerisinde, bu tarz başarı örnekleri var. Bu başarı örneklerinin arkasında ise dershaneler. Benim ne özel okula gidecek param vardı ne de bölgemde İstanbul ya da Ankara’daki okullar gibi okullar. Ne zaman devlet eğitimde eşitliği sağlarsa zaten dershaneler kendiliğinden ortadan kalkar.” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası