Ege Postası
Geri

Türkiye’den Kuzey Irak’a sağlık desteği

Uluslararası Üniversiteler Konseyi (IUC) Kurucu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, Irak sınırındaki sınırdaki Duhok ve Zakho kentlerinin hasta ulaşımında, medikal tıbbı cihaz ve ilaç sektöründe Türkiye’den her türlü desteği alabilecek...
Türkiye’den Kuzey Irak’a sağlık desteği
Haberler / Güncel
9 Mayıs 2013 Perşembe 17:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Uluslararası Üniversiteler Konseyi (IUC) Kurucu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, Irak sınırındaki sınırdaki Duhok ve Zakho kentlerinin hasta ulaşımında, medikal tıbbı cihaz ve ilaç sektöründe Türkiye’den her türlü desteği alabilecek coğrafi avantaja sahip olduğunu söyledi.

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi sınırları içinde yer alan Duhok Üniversitesi, IUC Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu maiyetinde Ankara’daki Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan'ı ziyaret etti. Ziyaret esnasında her iki üniversite arasında ve Duhok Sağlık Koruma Kurulu ile özellikle sağlık alanında ikili iş birliği protokolü imzalandı. Ayrıca 'Mevlana Değişim Programı' protokolü da yürürlüğe girdi.

TÜRKİYE SAĞLIK TECRÜBESİNİ PAYLAŞMALI

Ziyarette konuşan IUC Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, “Devlet ve millet olarak sahip olduğumuz akademik ve eğitimli insan kazanımlarımız ile kendi üretimimiz olan medikal donanım ve ilaç sektörümüzü kardeş halk ve komşularımızla paylaşmak, akademisyen doktor ve sağlık yardımcı personellerini batı standartlarında olan üniversite ve hasta hanelerimizden yararlandırmak ve eğitimine destek vermek bizleri mutlu edecektir. Duhok ve Zakho kentleri Irak’ın Türkiye sınırında olan illerdir. Hasta ulaşımında veya medikal tıbbı cihaz ve ilaç sektöründe Türkiye’den her türlü desteği alabilecek coğrafi avantaja sahiptir.” dedi.

Uluslar arası Üniversiteler Konseyi olarak 26 ülkeden üye üniversitelerin rektör, akademisyen öğrenci veya hastane yönetimlerine konferanslarında söylediklerini tekrarlayan Azizoğlu, “Avrupa ve Asya’yı yalnız coğrafi yapısıyla değil aynı zamanda ileri seviyedeki ekonomi, turizm, sanayi ve ticaret hacmi, yükseköğretimde vardığı önemli başarı ve değişimlerle birleştiren Türkiye ve üniversiteleri sizlere kucak açmakta; Batı toplumlarında okuttuğunuz çocuklarınız dinde, aile kavramında, kültürde ve milli değerlerinde asimile olurken aynı coğrafyayı, tarihi, kültürü, değer ve kavramları paylaştığınız bizler ve üniversitelerimizde asimile olma tehlikesi olmadan tam aksine değer ve kavramlarına daha bağlanarak ülkemizden ayrılırlar.” açıklamasında bulundu.

KUZEY IRAK’TAN TEŞEKKÜR

Duhok Üniversite Rektörü Mosleh Mohammed de konuşmasında, Azizoğlu’na İslam coğrafyasına yaptığı yüksek katkıdan dolayı minnettar olduklarını söyledi. Rektör Mohammed, “Bu günde hocamızın yaptığı organizasyonla Sağlık Bakanlığından Dr. Nezar Ismet, Dr. Abdullah Jasem ile Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ile akademik, Atatürk Hastanesi ile sağlık alanlarında işbirliği protokolleri yaptık.” dedi.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Metin Doğan ise Duhok ve Zakho kentlerini kapsayacak akademik ve sağlık alanındaki işbirlikleri için büyük mutluluk ve heyecan duyduklarını söyledi. Toplantının 6 Haziran'da Duhok’ta tekrarlanacağı ifade edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası