Ege Postası
Geri

Uluslararası Arapça yarışmaları için Konya’da ter dökecekler

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği’nin ‘Arapça Öğretimini Geliştirme Projeleri’ kapsamında Türkiye’deki İmam Hatip Liseleri arasında düzenlenen Arapça yarışmaları...
Uluslararası Arapça yarışmaları için Konya’da ter dökecekler
Haberler / Kültür - Sanat
27 Nisan 2013 Cumartesi 14:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği’nin ‘Arapça Öğretimini Geliştirme Projeleri’ kapsamında Türkiye’deki İmam Hatip Liseleri arasında düzenlenen Arapça yarışmaları bölge elemeleri yapıldı. Türkiye genelinde 80 ilden 571 okulun başvurduğu elemelerde öğrenciler final için yarıştı. Finale kalan öğrenciler, uluslararası yarışmalara katılmak için 17 Mayıs'ta Konya'da ter dökecek.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Arapça yarışmalarına Türkiye genelinde 80 ilden 571 okul başvurdu. Bilgi, şiir, hitabet ve musiki alanlarında yapılan yarışmaların il elemeleri 6-7 Nisan’da yapılmış 141 imam hatip lisesi, bölge elemelerine katılabilmek için kıyasıya mücadele etmişti.

Türkiye genelinde 2712 öğrencinin 993 öğretmenin rehberliğinde hazırlandığı yarışmaların Türkiye finalleri ise 17-18 Mayıs tarihlerinde Selçuklu Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin ev sahipliğinde Konya'da yapılacak.

Başta Türkiye İmam Hatipliler Vakfı, Türk Anadolu Vakfı ve Fatih Eğitim ve Kültür Vakfı olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşu tarafından desteklenen yarışmalara Selçuklu Belediyesi de destek sunuyor.

Kasım ayında yapılması planlanan uluslararası Arapça yarışmalarında Türkiye’yi temsil edecek öğrenciler, 17-18 Mayıs tarihlerinde Konya'da yapılacak Türkiye finalleri ile belirlenecek.

25 Arap ülkesinden 425 milyona yakın bir nüfusun konuştuğu Arapça, Kur'an-ı Kerim'in dili olması sebebiyle tüm İslam dünyası için de büyük bir öneme sahip.

Önemi her geçen gün artan bu dile dikkat çekmek isteyen yarışmaların amacı Arapçayı daha etkin kullanan, kendilerini yazılı ve sözlü olarak ifade edebilen, sosyal, kültürel ve iktisadi ilişkileri geliştirebilecek gençlerin yetiştirilmesine öncülük ediyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası