Ege Postası
Geri

Avukat Bekir Berk'in hayatı tiyatro sahnesinde

Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur talebelerinin yıllarca avukatlığını yapan Bekir Berk, vefatının 21. yılında yaşamından kesitler sunan 'Müdafaa' isimli tiyatro oyunuyla anıldı. Avukat Bekir Berk'in hukuk mücadelesini anlatan 'Müdafaa'...
Avukat Bekir Berk'in hayatı tiyatro sahnesinde
Haberler / Kültür - Sanat
27 Nisan 2013 Cumartesi 08:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur talebelerinin yıllarca avukatlığını yapan Bekir Berk, vefatının 21. yılında yaşamından kesitler sunan 'Müdafaa' isimli tiyatro oyunuyla anıldı.

Avukat Bekir Berk'in hukuk mücadelesini anlatan 'Müdafaa' adlı tiyatro oyunu, Bahçelievler Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi tiyatro salonunda sahnelendi. Oyunun gösterimine; Bediüzzaman'ın talebelerinden Mustafa Fırıncı, Cihan Haber Ajansı Genel Müdürü Abdülhamit Bilici, Yedirenk Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Tokul, Damla Kültür Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Can ve çok sayıda davetli katıldı. Metin hazırlığı 2 yılda hazırlanan oyun, Cemal Uşşak danışmanlığında 4 aylık bir prova sonucunda izleyiciyle buluştu.

Vav Sanat Genel Müdürü Vural Arısoy, oyununun Bekir Berk'in verdiği mücadeleyi anlattığını söyledi. Arısoy, "Oyunun en büyük özelliği, tiyatro belgesel şeklinde hazırlanmasıdır. Oyunu seyretmeye gelenler, sadece bir oyunu seyretmeyecekler, aynı zamanda Bekir Berk'in hayatından kesitler görebilecekler. Bekir Berk'in o dönem girdiği bir çok dava, günümüzde hala örnek teşkil etmekte." dedi.

'Müdafaa'nın bu alanda yapılan ilk çalışma olduğunu ifade eden Arısoy, "Ondan dolayı seyirci çok ilgi gösteriyor. Biletler çok kısa bir sürede bitti. Müdafaa oyunu, Türkiye genelinde de sergilenmeye devam edecektir." şeklinde konuştu.

Ayrıca izleyicilere fuaye alanında mini fotoğraf sergisiyle Avukat Bekir Berk'i yakından tanıma imkanı sunuldu. Aralık ayında devlet büyüklerinin de katılımıyla galası yapılacak oyunda Avukat Berk'in şahsi eşyaları da sergilenecek.

BEKİR BERK KİMDİR'

Avukat Bekir Berk, 1926 yılında Ordu'da doğdu. Beşiktaş 20. İlköğretim Okulu, Gaziosmanpaşa Ortaokulu, Balıkesir Lisesi'nde okudu. Kabataş Erkek Lisesi'nde lise bitirme ve devlet olgunluk sınavlarına girip diplomasını aldı. İstanbul Hukuk Fakültesi'nden 1951 yılında mezun oldu. 1953 - 1973 yılları arasında 20 yıl avukatlık yaptı. 1973 yılında hac vazifesini ifa ettikten sonra Suudi Arabistan'a yerleşti. Cidde Radyosu Türkçe yayın bölümünde 1974 yılı Eylül ayında çalışmaya başladı. 1989 yılının Martı'nda yaş haddi sebebiyle akdi sona erdi. 15 yıl programcı ve spiker olarak görev yaptı.Yaptığı programlar: Edebiyat Dünyası, İlim ve İman, Tarihten Sayfalar, Konu ve Çözüm, Yeni Buluşlar. Avukat Berk, 1992 yılında Hakk'ın rahmetine kavuştu.

Avukat Berk, 1950'li yılların sonuna doğru hayatının akışına yön verecek bir dava ile karşılaştı. Risale-i Nur talebelerinin savunmalarını üstlendi ve Bediüzzaman Said Nursi ile tanıştı. Berk, meslek yaşamında yüzlerce davada Risale-i Nur'u savundu. Bediüzzaman'ın hayatta iken vekaletname verdiği tek avukat olan Bekir Berk, 1958'den 1972'ye kadarki en meşakkatli dönemlerde girmiş olduğu mahkemelerden bini aşkın beraat kararı aldırdı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası